Yerel Haberler - 29.12.2025 - 7:59
ŞANLIURFA – BHA
Tanıtım günleri boyunca Haliliye Belediyesi standında, dünya tarihine ışık tutan Göbeklitepe ve Karahantepe başta olmak üzere, Haliliye Belediyesi tarafından coğrafi işaret belgesi alınan ve üretimi yapılan culha kumaşı, kentin kültürel mirası ve yöresel değerleri ziyaretçilere tanıtıldı. Fuara gelen misafirler, standı büyük ilgiyle ziyaret ederken, Şanlıurfa’nın köklü geçmişi ve zengin kültürü hakkında bilgi alma fırsatı buldu. Etkinliğin ilk gününde Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da stantları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Canpolat’ın stant gezisinden görüntüler, fuara olan ilgiyi ve atmosferi yansıttı.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, yaptığı değerlendirmede Şanlıurfa’nın UNESCO tarafından “Müzik Şehri” ilan edildiğini hatırlatarak, gastronomi alanında da başvuruların yapıldığını belirtti. Başkan Canpolat, “Gastronomi şehri Şanlıurfa’dan sizlere selam olsun” ifadeleriyle kentin bu alandaki iddiasına dikkat çekti.
Dört gün süren Şanlıurfa Tanıtım Günleri, kentin tarihi, kültürel mirası ve mutfak zenginliğinin İstanbul’da tanıtılmasına katkı sağlarken, Haliliye Belediyesi standı fuarın en çok ilgi gören alanlarından biri oldu.
Yerel Haberler AJet filosuna 3 yeni nesil uçak daha katıldı
Yerel Haberler Satılık konut ilanlarında doğrulama zorunlu hale geliyor
Yerel Haberler Kırmızı bültenle aranan Serdar Sertçelik Türkiye’de
Yerel Haberler Doğal gazda 2026 tüketim tahmini açıklandı
Yerel Haberler Hindistan’ın Türkiye Büyükelçisi Rize’de: Türkiye’ye gelince günde 7-8 bardak çay içiyorum
Yerel Haberler Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı
Yerel Haberler Meteorolojiden 18 İl İçin Sarı Kodlu Yağış Alarmı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021