Hafriyat döken firmaya 7,5 milyon lira ceza

Yerel Haberler - 11.12.2025 - 9:52

KOCAELİ-BHA

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca yapılan denetimlerde çevreyi kirleten firmaya verilen cezanın yanı sıra, kent içinde kural ihlali yapan şoförlere yönelik yaptırımlar da artırıldı. Müşteriyi istediği yere götürmeme, taksimetreye uymama, durak adını kullanmadan şahsi reklam verme, duraklarda bekleyen yolcuyu almama, sefer sırasında sigara içme, yolcuya kötü muamele, tehlikeli araç kullanma ve denetim ekiplerinin talimatlarına uymama gibi gerekçelerle 146 şoföre toplam 431 bin 138 lira ceza uygulandı.

Daha önce yolcuyla tartışarak trafik güvenliğini tehlikeye atan bir şoförün araç bağlama süresi ise 15 gün daha uzatıldı. Zabıta Dairesi Başkanlığının kent genelindeki denetimlerinde, son kullanma tarihi geçmiş ürün sattığı tespit edilen 36 markete 106 bin 308 lira ceza kesildi.

Öte yandan Çevre Koruma Kontrol Dairesi ekiplerince yapılan kontrollerde, bir şarküteriye kullandığı yük asansörünün oluşturduğu gürültü kirliliği nedeniyle idari para cezası uygulandı.

Yerel Haberler ABD’de üniversite kampüsünde silahlı saldırı: 2 ölü, 8 yaralı

Yerel Haberler Ankara’da trafik kazası: 4 kişi yaralandı

Yerel Haberler Turuncu kaplanlar yollar için gece gündüz çalışıyor

Yerel Haberler Denizli’de filtre fabrikasında yangın

Yerel Haberler Arcen Koleji eğitimde yeni bir vizyonla kapılarını açtı

Yerel Haberler Milletvekili Kaşlı TBMM Genel Kurulu’nda 2026 Bütçesini Değerlendirdi

Yerel Haberler Kars Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şentürk Özyılmaz’dan seçim süreci öncesi önemli açıklamalar

Yerel Haberler Sakarya’da ‘Profesyonel Boks Gecesi’ etkinliği

Yerel Haberler Paylaş “Davraz, En Güvenli Kayak merkezi olma özelliğini güçlendiriyor”

Yerel Haberler Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti: Diplomasi, tarih ve stratejik mesajlar

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021