Yerel Haberler - 11.04.2026 - 0:00
GÜMÜŞHANE – BHA
Bir süredir ısınan havayla birlikte erken çiçek açan meyve ağaçları, aniden gelen soğuk ve kar yağışıyla birlikte olumsuz etkilendi. Gece saatlerinde düşen sıcaklıklar nedeniyle oluşan don, çiçeklenme dönemindeki ağaçlarda yanmalara neden olabileceği için bu yılki verim konusunda endişe oluşturuyor.
Özellikle erik, kiraz ve badem gibi erken çiçeklenen ağaçlarda çiçeklerin zarar görme ihtimali artarken, üreticiler açısından bu durum sezon verimini doğrudan etkileyebilecek bir risk olarak görülüyor. Kar yağışıyla birlikte dalların yeniden beyaza bürünmesi görsel olarak kartpostallık manzaralar ortaya çıkarsa da, tarımsal açıdan tablo pek iç açıcı değil.
Meteorolojik tahminlere göre, Gümüşhane’de soğuk hava dalgasının nisan ayı sonuna kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bu durum, çiçeklenme sürecindeki meyve ağaçları için riskin bir süre daha devam edeceğine işaret ediyor.
Yerel Haberler Beşiktaş saldırısında 12 şüpheli adliyeye sevk edildi
Yerel Haberler Jandarmadan dev operasyon: 446 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Yerel Haberler Mart yağışları arttı, Güneydoğu’da 30 yılın zirvesi görüldü
Yerel Haberler Erzurum’da zincirleme kaza: 5 yolcu yaralandı
Yerel Haberler Aksaray’da Özel Sporculardan Tarihi Başarı!
Yerel Haberler Rusya ve Ukrayna’dan Paskalya için geçici ateşkes kararı
Yerel Haberler PFDK’den Süper Lig kulüplerine para cezaları
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021