Gümrük Muhafaza’dan 34 milyar liralık operasyon

Yerel Haberler - 08.05.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat birimleri, ileri teknoloji sistemleri ve uzman personelle yürüttüğü çalışmalar kapsamında yılın ilk dört ayında toplam 2 bin 264 operasyona imza attı.

Bakanlık verilerine göre, yalnızca nisan ayında gerçekleştirilen 572 operasyonda, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 216 artışla 12 milyar 359 milyon liralık yakalama yapıldı. Nisan ayındaki operasyonlarda 1,9 ton uyuşturucu madde, 111 bin 625 adet tıbbi malzeme, 315 ton akaryakıt ve 208 araç ele geçirildi.

İlk 4 ayda 2 bin 264 operasyon

Ocak-Nisan döneminde gerçekleştirilen operasyonlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 106 artış kaydedildi. Bu süreçte ele geçirilen kaçak eşya ve uyuşturucu maddelerin toplam değeri 34 milyar 203 milyon liraya ulaştı.

Yılın ilk dört ayındaki operasyonlarda öne çıkan yakalamalar arasında 9,2 ton uyuşturucu madde, 1 milyon 539 bin adet makine aksamı, 862 bin 643 adet elektrik-elektronik eşya ve 459 bin 539 adet tıbbi malzeme yer aldı.

“Kaçakçılıkla mücadele kararlılıkla sürecek”

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kaçakçılıkla mücadelenin 7 gün 24 saat aralıksız sürdürüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilen “2026 Aile ve Nüfus On Yılı” vizyonu kapsamında özellikle çocukların fiziksel ve psikolojik bütünlüğünün korunmasının önemine dikkat çekildi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin tütün mamullerinden tarihi eserlere, akaryakıttan tekstil ürünlerine kadar geniş bir alanda operasyonlarını sürdürdüğü belirtilerek, ülke ekonomisi ve toplum sağlığını tehdit eden kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.

Yerel Haberler Vincenzo Montella’dan Hakan ve Kenan açıklaması

Yerel Haberler Petrol fiyatlarında yükseliş: Brent petrol 106 doların üzerinde

Yerel Haberler Fenerbahçe’ye Premier Lig’den Fransız golcü iddiası

Yerel Haberler Galatasaray’dan orta sahaya 50 milyon euroluk transfer planı

Yerel Haberler Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı 2–4 Eylül’de başlıyor

Yerel Haberler Avrupa Ligi’nde final heyecanı: Kupa İstanbul’da sahibini bulacak

Yerel Haberler Elazığ Valiliği, Malatya depreminin ardından açıklama yaptı

Yerel Haberler Özgür Özel’e 300 bin TL’lik tazminat kararı

Yerel Haberler Petrol piyasasında düşüş: Gözler ABD-İran görüşmelerinde

Yerel Haberler Konut fiyatlarında yükseliş sürüyor: Nisan verileri açıklandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021