Girişimcilik ve Üretim Ekonomisi Konferansı gerçekleşti

Aksaray Haberleri - 13.12.2017 - 18:11

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat Girişimcilik ve Kamu Yönetimi kulüpleri ortaklaşa ‘’Girişimcilik ve Üretim Ekonomisi ’’ adlı bir konferans düzenledi.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Siteplus CEO’su Ufuk Coşkun ve İstiklal Gazetesi Ekonomi Köşe Yazarı Ziya Sevim katıldı.

Konuşmacalardan Siteplus CEO’su Ufuk Coşkun ve Ekonomist Yazar Ziya Sevim Yerli milli sermayenin önemini vurguladı.

Konuşmada ilk söz alan Siteplus CEO’su Ufuk Coşkun iş hayatındaki 22 yıllık başarı hikayesini genç katılımcılara anlattı. Girişimcilik ve yeni iş yeri kurma hakkında bilgilerde veren Coşkun, ’’ Sektörümüzdeki 22 yıllık başarı hikâyemi Siteplus firmasını yerli bir dünya markası haline getirerek taçlandırmak istiyoruz’’ dedi

Siteplus CEO’su Ufuk Coşkundan sonra söz alan Yazar Ziya Sevim, küreselleşmeyi bir ülkede başlayan hareketin tüm dünyaya yayılması şeklinde tanımladı. Milli ekonominin öneminden bahseden Sevim, günümüzün teknoloji çağı olduğunu, bununda arz talep ilişkisi ile doğru orantılı bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Üretmeden tüketen toplumların her zaman bitmeye mahkûm olduğunu, bunun için Türkiye’nin gitgide üretmeyen aksine tüketen toplum anlayışının değişmesi için gençlerle el ele üreten gençlik hareketini oluşturmayı hedefliyoruz’ ’dedi. “Kendinize güvenin” Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için yapılması gerekenleri de anlatan Sevim , ithalat-ihracat ilişkisine de değindi. İİBF’li öğrencilerin kariyeri hakkında bilgiler vererek, “Şunculara, bunculara güvenmeyin, güveniniz kendinize olsun” dedi.

Konferansın sonunda Siteplus CEO’su Ufuk Coşkun ve Yazar Ziya Sevim’e düzenleyen kulüpler tarafından plaket takdim edildi.

Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında yeni gün: Yön ise yukarı

Aksaray Haberleri İstanbul sürücülerine uyarı: Saraçhane çevresi trafiğe kapatılıyor

Aksaray Haberleri Artvin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi

Aksaray Haberleri Denizlerde fırtına: Dört bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor

Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Türkiye son 10 ayda 513 ton hafifledi

Aksaray Haberleri 73 ilde narkotik operasyonu: 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

Aksaray Haberleri Bayram tatiline çıkacaklar dikkat: Tüm yurtta yağışlı hava etkili olacak

Aksaray Haberleri MSB’den Adana’ya ilave Patriot kararı: Hava savunması güçlendiriliyor

Aksaray Haberleri Kars Emniyet Müdürlüğü Takımı Türkiye Şampiyonası’nda çeyrek finalde

Aksaray Haberleri Ticaret Bakanlığı: Hem üretici hem tüketici refahı gözetiliyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021