Giresun’da Çevreyi Kirleten Maden Kapatıldı

Yerel Haberler - 06.05.2026 - 0:00

Giresun-BHA

Giresun’un Doğankent İlçesi, Çatalağaç köyü sınırlarında bakır- kurşun- çinko madeni zenginleştirme faaliyeti gösteren ve Çatalağaç Deresi’nde kirliliğine neden olan Alagöz Madencilik Şirketi’ne aynı ihlalin tekrarı nedeniyle 2 milyon 517 bin TL ceza uygulandı. Kirliliğe neden olan yeraltı galerisi, gerekli tedbirler alınıncaya kadar kapatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Giresun İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede Alagöz Madencilik Şirketi’ne ait madenden atık suyun Çatalağaç Deresi’ne deşarj edildiği belirlendi.

Daha önce de 2 kez aynı ihlal nedeniyle para cezası uygulanan işletmeye bu kez 3 katı yaptırım uygulanarak, 2 milyon 517 bin TL ceza kesildi.

Yeraltı galerisinden kaynaklanan taban suyunun kontrol altına alınmasına ve çökeltim sağlanarak deşarj edilmesine yönelik bir havuz yapılana kadar maden ocağında taban suyu deşarjı yapılan yeraltı galerisinin üretim faaliyetleri durduruldu.

Yerel Haberler Türkiye’nin araç karnesi açıklandı: Gri otomobil, benzinli motor öne çıktı

Yerel Haberler Ercüment Taşdemir, Dünya Karate Federasyonu Yönetim Kurulu’na en yüksek oyla seçildi

Yerel Haberler Süper Lig’de 8. hafta başlıyor: Gözler dev maçlarda!

Yerel Haberler Meteoroloji’den 48 il için uyarı: Sağanak ve fırtına etkili olacak

Yerel Haberler Fenerbahçe İngiltere’de dağıldı: Aston Villa’dan 6 gollü zafer

Yerel Haberler İstanbul’da eğitime 1 gün ara verildi: Motosikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Yerel Haberler Edirne gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Selimia Gayrimenkul

Yerel Haberler Kars’ta Tarihi Mazlum Ağa Hamamı Turizme kazandırılıyor

Yerel Haberler Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz Kırıkkale’de ulaştırma vizyonunu anlattı

Yerel Haberler AKK Başkanı Yılmaz’dan OSTİM Teknik Üniversitesi’ne destek mesajı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021