Geyik Dağı beyaza büründü

Yerel Haberler - 11.10.2025 - 15:15

ANTALYA-BHA

Antalya’nın doğusundaki Taşeli Platosu’nda kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda uzanan Geyik Dağı, mevsimin ilk karıyla birlikte beyaz gelinliğini giydi. Yüksekliği ve şekliyle deve hörgücünü andıran Geyik Dağı, karla kaplanan zirveleriyle bölgeye kışın gelişini müjdeledi.

Toros Dağları’nın en dikkat çekici kütlelerinden biri olan Geyik Dağı, Gevne ve Ulugüney çaylarının da kaynağını oluşturuyor. Dağın güney yamaçlarından doğan bu akarsular, bölge ekosistemi için büyük önem taşıyor. Öte yandan Balcılar Çayı ve kolları da alanın doğu sınırını belirleyerek Geyik Dağları’nı çevreleyen doğal sınırları çiziyor.

Karla birlikte Geyik Dağı ve çevresi, doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekmeye başladı. Bölge sakinleri, “Dağ beyaz örtüsünü giydiğinde kışın gerçekten geldiğini anlarız” diyerek manzaranın her yıl olduğu gibi bu sene de büyüleyici olduğunu ifade etti.

Yerel Haberler Ankara’nın En Prestijli Ödülü RİDEF’e!

Yerel Haberler TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri görüşüldü

Yerel Haberler Serik’te 12 adrese eş zamanlı baskın: 8 gözaltı

Yerel Haberler AK Parti İlçe başkanı Halil Etili, Çantırlı halkını dinledi

Yerel Haberler Yeşilay’dan geleceğin sosyal hizmet uzmanlarına ‘Bağımlılıkla Mücadele’ eğitimi

Yerel Haberler Başkan Yavaş: Ankara’nın adını her platforumda duymak istiyoruz

Yerel Haberler Erdoğan: Belediyelerde hizmet yerine reklam öncelendi, sorunlar büyüdü

Yerel Haberler Bilecik İl Müdürü İlkay Türkoğlu Aydın’a atandı

Yerel Haberler Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı

Yerel Haberler Gazeteciler Tillo’nun dönüşümünü yerinde gördü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021