Gazze’de açlıktan 6 kişi daha öldü

Yerel Haberler - 03.08.2025 - 10:31

ANKARA – BHA

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, açlık nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 93’ü çocuk olmak üzere 175’e yükseldiğini duyurdu.

Yardım bekleyen sivillere ateş açıldı

Refah kentinde insani yardım bekleyen sivillerin hedef alındığı saldırıda 9 Filistinli hayatını kaybetti. Benzer bir saldırı da Gazze’nin orta kesimindeki Salahaddin Caddesi’nde meydana geldi; burada da 6 kişi yaşamını yitirdi.

Kızılay merkezi ve okul vuruldu

Han Yunus’ta Filistin Kızılayı’na ait merkez ile zorla yerinden edilenlerin barındığı Emel Okulu hedef alındı. Saldırıda bir Kızılay görevlisi hayatını kaybederken, üç kişi yaralandı. Okul saldırısında da iki sivil yaşamını yitirdi.

Evler yıkılıyor, sivil noktalar bombalanıyor

Görgü tanıkları, gece saatlerinde Han Yunus’taki birçok bölgede evlerin havaya uçurulduğunu ve şarapnel parçalarının kentin batısına kadar yayıldığını bildirdi. Ayrıca Gazze kentinin kuzeydoğusundaki Tuffah mahallesinde konutlar ve altyapı tesisleri bombalandı.

Gazze’de derinleşen insani kriz

Yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde, yerinden edilenlerin sayısı 2 milyona ulaştı. Filistinliler, temel ihtiyaçlardan yoksun şekilde, hijyen koşullarının yok denecek kadar az olduğu derme çatma alanlarda hayatta kalmaya çalışıyor. Yardım konvoylarının yetersizliği ve saldırıların devam etmesi nedeniyle açlık ve bulaşıcı hastalıklar hızla yayılıyor.

DSÖ’den çağrı: Sürekli ve kesintisiz yardım

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 1 Ağustos’tan bu yana Gazze’ye 24 tır tıbbi yardım ulaştırıldığını belirtti. Ghebreyesus, “Gazze genelindeki hayatlar, sürekli ve kesintisiz sağlık yardımı akışına bağlı,” ifadeleriyle insani yardımın artırılması çağrısında bulundu.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarında şu ana kadar en az 60 bin 430 Filistinli hayatını kaybetti, 148 bin 722 kişi ise yaralandı. Açlık, yoksunluk ve süregelen saldırılar Gazze’de yaşamı her geçen gün daha da zorlaştırıyor.

Yerel Haberler A Milli Takım, Dünya Kupası bileti için final maçına çıkacak

Yerel Haberler Bakan Gürlek: Hafızlık eğitimi tamamlayan 25 kişiye icazet belgesi verildi

Yerel Haberler THY yaz sezonuna yoğun başladı

Yerel Haberler Yeni haftada yurtta yağış etkili olacak

Yerel Haberler DMM: Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesi’nin satılacağı iddiaları asılsız

Yerel Haberler Türkiye genelinde yağış alarmı: Kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Yerel Haberler Erzurum’da yangın: Kundaklama şüphesiyle şüpheli yakalandı

Yerel Haberler Yeme-içme sektöründe yeni dönem: Menüde içerik ve alerjen bilgisi zorunlu

Yerel Haberler Bakan Gürlek, Düzce’de Konuralp Antik Tiyatrosu’nu ziyaret etti

Yerel Haberler Türkiye 5G’ye geçiyor: Yeni nesil mobil teknoloji 1 Nisan’da devrede

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021