Gaziantep Adliyesi’nde rüşvet ve uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Yerel Haberler - 04.04.2026 - 0:00

GAZİANTEP-BHA

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 2 zabıt katibi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı bir zabıt katibinin uyuşturucu ticareti yaptığı yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Soruşturma kapsamında Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddeleri doğrultusunda teknik takip ve iletişimin dinlenmesi kararı alındı. Yapılan teknik ve fiziki takip ile dijital incelemeler sonucunda, şüphelinin farklı kişilerle birlikte hareket ettiği ve adliye içinden bazı isimlerin de sürece dahil olduğu belirlendi. Elde edilen yazışmalar ve deliller doğrultusunda soruşturma genişletildi.

Operasyonda 16 kişi gözaltına alındı

Savcılığın talimatıyla düzenlenen operasyon kapsamında aralarında 1 Cumhuriyet savcısı, 2 avukat, 7 adliye personeli ve 6 sivil vatandaşın bulunduğu toplam 16 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında "uyuşturucu madde ticareti", "rüşvet", "nüfuz ticareti" ve "soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlamalarıyla işlem başlatıldığı öğrenildi.

2 zabıt katibi tutuklandı, soruşturma sürüyor

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden zabıt katipleri Halil İbrahim Uğurlu ve Murat Çetinkaya, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol tedbirlerinin uygulandığı ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Öte yandan, dosyada adı geçen bazı kişilerle ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gerekli bildirimlerin yapıldığı, savcılık tarafından yürütülen çok yönlü soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Yerel Haberler Türkiye’nin Geleceği Çorum’da Kalkınmada Çorum Modeli konuşuldu

Yerel Haberler Altında geri çekilme devam ediyor

Yerel Haberler SGK prim ödemelerinde kredi kartı uygulamasına yönelik komisyonsuz model önerisi

Yerel Haberler Dilimizin zenginlikleri projesi’nde yıl sonu şöleni düzenlenecek

Yerel Haberler CHP’de 9 ismin ihracı talebi disipline taşındı

Yerel Haberler Koç Ailesi ile Prof. Dr. Haberal’ın 60 Yıllık Dostluğu

Yerel Haberler Malatya’da yol ve altyapı yatırımları hız kazandı

Yerel Haberler LGS için hazırlıklar tamamlanıyor: Cuma günü idari izin uygulanacak

Yerel Haberler Genç yetenekler Battalgazi’de sahneye çıktı

Yerel Haberler Ankara Kalesi’nde sanat ve şenlik günleri başlıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021