Aksaray Haberleri - 03.05.2015 - 11:50
Gazeteciler Birliği, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, vatandaşların gerçeği öğrenmesinden korkmayan bir Türkiye istendiği dile getirildi. Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Yaşar Sarıkaya yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı: “Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün olmadığı bir ülke olarak 3 Mayıs 2015 Basın Özgürlüğü Günü’ne giriyoruz. Yine haberin sakıncalı, gazetecinin farklı olarak tanımlandığı, halkın haber alma hakkının yayın yasaklarıyla engellendiği bir yılı yaşıyoruz.
Siyasi otoriter, medya sahiplik yapısı üzerinde kurduğu baskıyla gazete manşetlerini ve tv yayınlarını kontrol ediyor. Halkın hangi haberi nasıl öğreneceğine karar veriyor. Halka sadece gerçeği iletmeye çalışan gazeteciler ise işsiz bırakılıyor. Her yıl yüzlerce gazetecinin mesleğini yapması engelleniyor.
Gazeteciler oto sansür, sansür, sendikasızlık gibi ağır sorunların yanı sıra düzenli olarak sözlü ve fiziksel saldırıya uğruyor. Gazeteciler iktidar ve siyasetçiler tarafından hedef gösteriliyor. Toplumsal olaylarda gazeteciler güvenlik güçleri tarafından özellikle hedef seçilerek plastik mermiyle, gazla, tazyikli suyla yaralanıyor, gözaltına alınıyor. Yapılan tüm başvurulara rağmen gazetecilere yönelik saldırıların cezasız kalması konusundaki tutumunu sürdürülüyor.
Tüm olumsuzluklara rağmen halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için gazetecilik yapmayı sürdüreceğimizi, umudumuzu kaybetmediğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Basın özgürlüğünün yayın yasaklarıyla, oto sansürle, sansürle engellenmediği, gazetecilerin işsizlikle, fiziksel saldırıyla, tutuklamalarla baskı altına alınmadığı bir Türkiye dileğiyle tüm meslektaşlarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyoruz.”
Aksaray Haberleri Öncelik can güvenliği
Aksaray Haberleri Sahte Deterjan dolum depolarına baskın
Aksaray Haberleri Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”
Aksaray Haberleri Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı
Aksaray Haberleri Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”
Aksaray Haberleri CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi
Aksaray Haberleri Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor
Aksaray Haberleri Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten
Aksaray Haberleri Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021