Eyyübiye Belediye Başkanı: Şehitlikten sonraki en yüce mertebe gaziliktir

Yerel Haberler - 19.09.2025 - 17:21

ŞANLIURFA-BHA

Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı ve mareşallik rütbesinin verildiği 19 Eylül 1921’den bu yana Gaziler Günü olarak kutlanan 19 Eylül’ün, kahraman gazilerimizi onurlandırmak ve ebediyete göçenleri rahmetle anmak için önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Türk milletinin inancında, peygamberlik makamından sonra gelen en yüce makamın şehitlik olduğuna ve şehitlerle aynı şekilde mükâfatlandırılacak olanların da gaziler olduğuna dikkat çeken Başkan Mehmet Kuş, mesajında şunları dile getirdi.

“Kutsal vatan toprağımız, hürriyet ve bağımsızlığımız ile kutsal değerlerimiz için mücadele eden, bu uğurda canlarını vermekten çekinmeyen yüce şahsiyetler, aziz şehitlerimiz ile gazilerimizdir. Dinimiz İslam, gazilerin de Cenab-ı Hak katında şehitlerle aynı şekilde mükâfatlandırılacağını müjdelemektedir. Dolaysıyla gazilik, şehitlik mertebesinden sonra bu dünyada elde edilebilecek makamların en yücesidir.

Böylesi yüce bir makamda bulunan tüm gazilerimizi onurlandırmak, hayatta olan gazilerimize sıhhat ve afiyet dileyerek dualarında yer almak, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anmak için bu gün önemli bir fırsattır.

Bu vesile ile kahramanca mücadeleleri ve fedakârlıklarıyla bu yüce mertebeye erişen, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bugün aramızda olan o yüce makam sahibi kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat ve huzur dolu bir hayat dileyerek, şükranlarımı sunuyorum.”

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021