Erzurum’da deprem alarmı: Horasan’da iki sarsıntı

Yerel Haberler - 23.03.2026 - 0:00

MAVİ YILDIRIM / ERZURUM – BHA 

Yetkililer, depremlerin yerin sırasıyla 7 kilometre ve 13,8 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı. Depremlerin merkez üssünün Horasan ilçe merkezi olduğu belirtilirken, sarsıntıların çevre yerleşimlerde de hafif şekilde hissedildiği öğrenildi.

Depremlerin ardından ilgili kurumlar tarafından yapılan ilk incelemelerde, başta Erzurum kent merkezi olmak üzere herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı bildirildi. Yetkililer, gelişmelerin yakından takip edildiğini ve saha tarama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Uzmanlar ise bu büyüklükteki depremlerin genellikle ciddi hasara yol açmadığını, ancak bölgenin sismik hareketlilik açısından dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguluyor. Vatandaşlara, resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları takip etmeleri ve olası risklere karşı tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

Yerel Haberler Avrupa’nın hava trafiği lideri değişmedi: İstanbul Havalimanı zirvede

Yerel Haberler Artvin kapalı yüzme havuzu yenilendi

Yerel Haberler Altın fiyatları haftaya sert kayıpla başladı

Yerel Haberler Prof. Dr. Veysel Ayhan: Bölgesel savaş riski artıyor

Yerel Haberler Son 11 yıl, ölçümlere göre en sıcak dönem olarak kayda geçti

Yerel Haberler Konya’da yolcu otobüsü devrildi: 14 kişi yaralandı

Yerel Haberler Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 6 ilde 20 taşınmazı satışa çıkarıyor

Yerel Haberler Artvin Valisi Ergün, İçişleri Personeliyle bayramlaştı

Yerel Haberler Manchester City, Arsenal’i geçerek Lig Kupası’nı kazandı

Yerel Haberler Avrupa yaz saatine geçiyor: Saatler bu pazar ileri alınacak

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021