Aksaray Haberleri - 25.11.2015 - 15:01
22 Kasım 2015 Pazar Günü Konya Ereğli Dağcılık ve doğa Sporları kulübü (ERDAK ) koordinesinde Eskişehir ve Zonguldak’tan katılımcılarında aralarında bulunduğu ,Aksaray dağcı sporcularımızdan Şahin Koçak’ın rehberliğinde 52 kişilik bir grupla Ihlara Vadisi’nde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirilmiştir.
İlimizin doğal güzelliklerini yakın çevremiz ve ülkemize tanıtmak amacıyla düzenlenen gezi ; Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan tarihi Aşıklı Höyük ören yerine yapılan ziyaretle başlayıp akabinde Ihlara Kasabası’ndan vadiye giriş yapılarak yaklaşık olarak 7 km lik bir parkurda doğa yürüyüşü yapılmıştır. Yürüyüş sırasında vadi içerisinde bulunan önemli tarihi kiliseleri gezilerek vadi yerleşimi ve tarihiyle ilgili bilgilendirilme yapılmıştır. Yürüyüşün sırasıyla Selime Köyü’ne geçilerek burada bulunan tarihi kaya oyması katedral ve tapınakları gezdikten sonra, Güzelyurt ilçesindeki tarihi Rum evlerini gezilerek gün tamamlanmıştır.
Geziyle ilgili görüşlerini aldığımız Şahin Koçak ; Ihlara vadisini halen Kapadokya gölgesinde Nevşehir’e ait olduğu bilinmektedir. Biz doğa severler olarak ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla özveriyle gayret göstermek çabası içerisindeyiz.ERDAK üyelerinden Metin Helimoğlu tarafından yapılan açıklamada; Aksaraylı Dağcı dostlarımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz. Aksaray’ın güzelliklerini görmemizde bizlere rehberlik yaptılar komşu ilimiz olmasına rağmen farkında olmadığımız tarihi dokuları gördük bir sonraki etkinlikte buluşmak dileğiyle tekrar teşekkür ediyorum. Dedi.
Aksaray Haberleri Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Aksaray Haberleri Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Aksaray Haberleri Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Aksaray Haberleri Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı
Aksaray Haberleri 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Aksaray Haberleri Antalya’da Orman yangını alarmı
Aksaray Haberleri Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Aksaray Haberleri Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır
Aksaray Haberleri Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021