Erdoğan’dan STRATCOM Zirvesi’ne mesaj: Küresel düzen ciddi bir meşruiyet sınavından geçiyor

Yerel Haberler - 27.03.2026 - 0:00

ANKARA – BHA

Erdoğan, zirve dolayısıyla Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul’a gelen katılımcıları selamlayarak, organizasyonun hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, “Kıtaların, kültürlerin ve gönüllerin buluşma noktası İstanbul’a hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl “Uluslararası Sistemde Kopuş: Krizler, Anlatılar ve Düzen Arayışı” temasıyla gerçekleştirilen zirvenin önemine dikkat çeken Erdoğan, program kapsamında iki gün boyunca farklı başlıklarda yapılacak panel ve oturumların insanlık adına faydalı sonuçlar üretmesini diledi.

“Çok boyutlu krizlerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlik diplomasisinden dijital dönüşüme, çatışma çözümünden küresel iklim yönetişimine, göçten sosyal politikalara ve kriz yönetimine kadar geniş bir yelpazede ele alınacak başlıkların, küresel ölçekte önemli tartışmalara zemin hazırlayacağını ifade etti.

İletişim Başkanlığı’nı organizasyon nedeniyle tebrik eden Erdoğan, uluslararası düzende yaşanan aşınmaya dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

“İkinci Cihan Harbi sonrası galipler eliyle tesis edilen uluslararası sistem neredeyse her alanda büyük bir meşruiyet krizi yaşıyor. Sistemin temelini teşkil eden kurum, kural ve değerler manzumesi günden güne işlevini yitiriyor. Güç rekabetinin enerji, teknoloji ve ticaret gibi farklı alanlara yayıldığı, sorunların diyalog yerine silahla çözülmeye çalışıldığı, soykırımların, savaşların ve krizlerin giderek daha da tırmandığı zorlu bir dönemden geçiyoruz. Gazze’de olduğu gibi hepimizin yüreğini sızlatan trajedilerin sona ermesi, bölgemiz başta olmak üzere tüm dünyada barış, huzur ve istikrarın yeniden temin edilmesi geçmişte hiç olmadığı kadar önemlidir.”

“Sahte anlatılara karşı iletişim ve işbirliği güçlendirilmeli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında günümüzde yalnızca çatışmaların değil, hakikatin tahrif edilmesine yönelik anlatıların da ciddi bir sorun haline geldiğini belirtti.

Gerçeklerin çarpıtılmasına karşı daha güçlü iletişim ve işbirliği mekanizmalarının kurulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bu süreçte yalnızca devletlerin değil, farklı uluslararası aktörlerin de daha aktif rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Hakikat aslında gün gibi ortadayken gerçekleri tahrif etmek üzere kurgulanan yeni ve sahte anlatıların önüne geçebilmek için iletişim ve işbirliği mekanizmalarını bugün daha da güçlendirmek zorundayız. Bu noktada devlet ve hükümetlerin yanı sıra akademisyenlerden sivil toplum ve düşünce kuruluşlarına uluslararası aktörlerin daha fazla inisiyatif alması ve daha aktif olması kaçınılmazdır. Türkiye olarak insani değerleri ve adaleti merkeze alan ilkeli, kararlı ve barış odaklı duruşumuzu sürdürmeye, yalnızca bölgemizde değil tüm dünyada huzur ve güvenin yeniden inşa edilmesi için tüm imkanlarımızı seferber etmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirveye fikirleri, değerlendirmeleri ve önerileriyle katkı sunan tüm katılımcılara da teşekkür etti.

Yerel Haberler Bilim insanlarından Dünya Kupası için sıcaklık alarmı

Yerel Haberler Başkan Güler’den deniz turizmine yeni hamle

Yerel Haberler KVKK’dan VERBİS kaydı için süre uzatımı

Yerel Haberler Malatya’da fuhuş operasyonu: 4 şüpheli gözaltında

Yerel Haberler Akpınar yolunun bir bölümü bayram öncesi yaya trafiğine açıldı

Yerel Haberler Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 32 gözaltı

Yerel Haberler AFAD’dan Samsun’daki sel için 50 milyon liralık destek

Yerel Haberler Trabzonspor’da Ernest Muçi rüzgarı: Kariyer sezonunu yaşıyor

Yerel Haberler İnegöl Ziraat Odası Dünya Çiftçiler Günü’nde çiftçilerin sorunlarını gündeme taşıdı

Yerel Haberler Japon Uzman Moriwaki: Malatya’da uzun yıllar büyük deprem beklenmiyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021