Yerel Haberler - 09.01.2026 - 6:20
ANKARA–BHA
AK Parti milletvekilleri, Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında hazırlıklarını tamamladıkları kanun teklifini TBMM’ye sunacaklarını duyurdu. En düşük emekli aylığına ilişkin net rakamın ise bugün gerçekleştirilecek değerlendirme sonrasında açıklanacağı belirtildi.
Güler, fahiş site aidatlarıyla ilgili düzenlemeyi de içeren ayrı bir kanun teklifinin TBMM Başkanlığı’na sunulacağını bildirdi. Teklife göre sitelerdeki demirbaş yenileme, altyapı, bakım, onarım ve temizlik gibi hizmetler öncelikle yönetimlerce projelendirilecek ve teklifler alınacak. Kat malikleri onayıyla belirlenen hizmetler için aidat toplanacak; onay alınmadan aidat kesintisi yapılamayacak. Düzenlemenin, aidat giderlerinin şeffaflaştırılması ve yüksek aidat uygulamalarının önlenmesi amaçlandığı kaydedildi.
Buna ek olarak, farklı nedenlerle ödeme yapılamayan veya başvurusu çeşitli gerekçelerle tamamlanmamış tarım arazileri ve bazı taşınmazlarla ilgili hak sahiplerine yeni bir süre tanınarak haklarının korunması sağlanacak.
Yerel Haberler Artvin Valisi Ergün, İçişleri Personeliyle bayramlaştı
Yerel Haberler Manchester City, Arsenal’i geçerek Lig Kupası’nı kazandı
Yerel Haberler Avrupa yaz saatine geçiyor: Saatler bu pazar ileri alınacak
Yerel Haberler Trump’tan İran’a sert uyarı: “Sonuç çok iyi olacak”
Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı coşkusu: Tüm vatandaşlar davetli
Yerel Haberler Başkan Gülpınar: “Tüm imkânlarımızı seferber ettik”
Yerel Haberler Aksaray Belediyesinde bayramlaşma
Yerel Haberler Galatasaray’dan açıklama: Victor Osimhen ameliyat oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021