Yerel Haberler - 31.05.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Konut, arsa ve iş yeri sahiplerinin ödemelerini belirtilen süre içinde yapmaları gerekirken, geciken ödemelere aylık yüzde 3,5 oranında gecikme faizi uygulanacak.
Mükellefler emlak vergisi ödemelerini belediyelerin internet siteleri, mobil bankacılık uygulamaları ve e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ayrıca taşınmazın bağlı bulunduğu belediyelere başvurarak fiziki ödeme yapmak da mümkün. Yetkililer, son gün yoğunluğu yaşanmaması için vatandaşların işlemlerini bekletmeden tamamlamaları gerektiğini belirtiyor.
Brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konuta sahip emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alan şehit yakınları emlak vergisinden muaf tutuluyor.
Bunun yanı sıra engelliler, gaziler, hiçbir geliri olmadığını belgeleyen vatandaşlar, vazife malullüğü aylığı alanlar ve yalnızca bir konutu bulunan şehitlerin eş ve çocukları da emlak vergisi ödemiyor.
Emlak vergisi, belediyeler tarafından belirlenen metrekare birim değerleri esas alınarak hesaplanıyor. Taşınmazın büyüklüğü ile metrekare değeri çarpılarak rayiç bedel belirlenirken, ödenecek vergi tutarı konut, arsa veya iş yeri gibi taşınmazın türüne göre değişiklik gösterebiliyor. Ödemelerini yarına kadar gerçekleştirmeyen mükellefler için yüzde 3,5 oranında gecikme faizi uygulanacak.
Yerel Haberler İzmir açıklarında 17 düzensiz göçmen kurtarıldı
Yerel Haberler Ticaret Bakanlığı’ndan otomotiv devine 863 milyon lira ceza
Yerel Haberler Trump’tan İran mesajı: Son kararı bugün verebilirim
Yerel Haberler Liverpool’da flaş ayrılık! Arne Slot’un görevine son verildi
Yerel Haberler Şiddetli yağış Hatay’da hayatı felç etti
Yerel Haberler Japonya’da nüfus alarmı: 5 yılda 3 milyon kişi azaldı
Yerel Haberler e-Duruşma bölge adliye mahkemelerine taşınıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021