Emin Koçak: Elektrikli traktörler çiftçi için bir dönüm noktası olacak

Yerel Haberler - 04.03.2026 - 0:00

YAŞAR SARIKAYA / AKSARAY – BHA

Koçak, elektrikli traktörlerin bir an önce seri üretime geçerek Türk çiftçisiyle buluşturulmasının büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Koçak, elektrikli traktörlerin tarımda sağladığı ekonomik ve çevresel avantajlara dikkat çekerek, “Çiftçimiz motorini üretemez, ancak elektriği üretir. Elektrik, sürdürülebilir enerji kaynaklarıyla sağlanabilir ve bu, çiftçimizin maliyetlerini önemli ölçüde düşürebilir. Elektrikli traktörler, sadece çevre dostu olmakla kalmaz, aynı zamanda üretim maliyetlerini düşürüp Türk çiftçisinin rekabet gücünü artıracaktır.” dedi.

Elektrikli Traktörlerin Avantajları

Geleneksel dizel traktörlere göre daha düşük işletme maliyetleri ve bakım masrafları ile dikkat çeken elektrikli traktörler, ayrıca çevreye daha az zarar veriyor. Koçak, “Elektrik enerjisi üretilebilen ve yenilenebilir kaynaklardan sağlanabilen bir enerji olduğundan, çiftçimizin doğrudan bu kaynağı kullanabilmesi çok büyük bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Seri Üretim Zamanı!

Emin Koçak, elektrikli traktörlerin üretim sürecinin hızlandırılmasının önemine dikkat çekerek, Türk tarımının bu yenilikçi teknolojiye hızlı bir şekilde adapte olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, devletin ve yerli üreticilerin bu konuda daha fazla destek vermesi gerektiği çağrısında bulundu. Koçak, “Türk çiftçisi teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilecek kapasiteye sahiptir. Elektrikli traktörlerin seri üretime geçmesi, tarımda verimliliği artırırken, dışa bağımlılığı azaltacak ve yerli üretimin önemini pekiştirecektir.” şeklinde konuştu.

Yeni Nesil Tarım İçin Elektrikli Traktör!

Elektrikli traktörler, sadece çevre dostu bir alternatif olmakla kalmıyor, aynı zamanda Türk çiftçisinin en büyük maliyet kalemlerinden biri olan yakıt masraflarını azaltma potansiyeli taşıyor. Bu yeni nesil traktörlerin, güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynaklarla da şarj edilebiliyor olması, Türk tarımına önemli bir katma değer sağlayacaktır. Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ın çağrısı, yalnızca Aksaray’daki değil, tüm Türkiye’deki çiftçiler ve tarım sektöründeki paydaşlar tarafından büyük bir heyecanla karşılanmış durumda.

Yerel Haberler Engın Öztürk DUFY’nın yeni marka yüzü oldu

Yerel Haberler Fidan’dan İran’a balistik mühimmat mesajı

Yerel Haberler DSİ 24. Bölge Müdürlüğü’nde Aras Havzası değerlendirmesi

Yerel Haberler Isparta’da şubat ayında 60 yabancı uyruklu yakalandı

Yerel Haberler Büyükgümüş’ten Özgür Özel’e tepki: “Böyle arsızca bir siyaset anlayışı olabilir mi?”

Yerel Haberler Devler Victor Osimhen için sıraya girdi!

Yerel Haberler UEFA cezayı açıkladı: Galatasaray’a yaptırım

Yerel Haberler Sahte araç muayene sitelerine büyük darbe: 25 tutuklama

Yerel Haberler Antalya’da esnaf operasyonu: 120’den fazla gözaltı

Yerel Haberler Milli atıcı Damla Köse’den Avrupa’da altın madalya

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021