Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatları Düşürülmeli

Üst Manşet - 20.02.2021 - 20:56

Son zamanlarda döviz kurlarındaki bariz düşüşün elektrik ve doğal gaz faturalarına yansıtılması gerektiğine dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Salgının etkilerinin halen devam ettiği ve havaların iyice soğuduğu bu günlerde her zaman en temel ihtiyacımız olan elektrik ve doğalgaz kullanımı daha çok arttı. Dolayısıyla elektrik ve doğalgaz faturaları esnafımızın ve vatandaşın cebini yakıyor. Bu soğuk havalarla birlikte vatandaşın daha çok evde kalması, esnafımızın da kazancının durmasıyla tüm kesimlerin ihtiyacı, elektrik ve doğalgaza indirim yapılmasıdır. Özellikle son zamanlarda döviz kurlarındaki düşüş elektrik ve doğal gaz fiyatları ne yazık ki faturalarına yansıtılmalı” dedi.

-“ÇETİN SOĞUKLARDA VATANDAŞ VE ESNAF FATURALARI ÖDEYEMİYOR”

Korona virüs salgının devam eden etkileri nedeniyle her zamankinden çok evde kalmak zorunda olan vatandaşların ve sıkıntıda olan esnafın kışın çetin soğuklarında elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediğini söyleyen Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yaklaşık bir yıldır süren pandemi koşullarında ve dondurucu soğukların ülke genelinde etkili olduğu bu günlerde vatandaşı ve esnafı bir nebze de olsa hafifletmek için elektrik ve doğalgaza kayda değer bir kış indirimi yapılmalı. Tam da döviz kurlarının düştüğü bu dönemde elektrik ve doğal gaza indirim yapılması kaçınılmaz. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında kayda değer bir indirim yapılması, bir yıldır iş yapamayan esnafımız ile işini kaybeden veya kısa çalışma ödeneği ile ayakta kalmaya çalışan milyonlarca vatandaşımıza yapılacak büyük bir destek olacaktır. Öte yandan genelge ile faaliyetleri durdurulan ve aylardır kapalı olan esnafımız Mart ayında yeniden iş yerlerini açtığında enerji faturalarında kolaylık sağlanmalı. Esnafın birikmiş elektrik ve doğal gaz borçları mutlaka ertelenmeli. Ayrıca pandemi sona erinceye kadar elektrik ve doğal gaz faturalarındaki vergi, fon ve diğer kesintiler kaldırılmalı” diye konuştu.

Üst Manşet THY’nin Şubat ayı Trabzon–Rize uçuş verileri belli oldu

Üst Manşet Ankara RİDEF’ten Keçiören AK Parti İlçe Başkanı Ömer Faruk İslam’a ziyaret

Üst Manşet Sosyal konut projesinde kura süreci devam ediyor

Üst Manşet Antalya açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Üst Manşet İş yerlerinde üretken yapay zekâ dönemi: KVKK’dan kurumlara yol haritası

Üst Manşet TRinvest Park Akdeniz 2. etap projesiyle yeni değer alanı sunuyor!

Üst Manşet Meteoroloji uyardı: Hafta sonu kar, fırtına ve çığ riski

Üst Manşet Liglerde haftanın maç takvimi açıklandı

Üst Manşet AJet’ten çocuklara yüzde 30’a varan indirim

Üst Manşet ABD’den petrol fiyatlarını düşürmek için yeni hamle

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021