Yerel Haberler - 03.03.2026 - 0:00
SELMA AYDIN / AYDIN – BHA
Efeler Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren merkezlerde; çocuk, ergen ve yetişkinlere alanında uzman psikologlar tarafından profesyonel destek sunuluyor. Travma, cinsel istismar, uzamış yas süreci, stres, anksiyete ve depresyon gibi yaşam kalitesini düşüren pek çok konuda bireylere ücretsiz danışmanlık veriliyor. Hizmet modeli, her bireyin ihtiyacına göre özel olarak planlanıyor. Başkan Yetişkin, temel belediyecilik hizmetlerinin yanında insan hayatına doğrudan dokunan projelere öncelik verdiklerini belirterek, “Asıl görevimiz insanımıza dokunmak ve hayatlarını kolaylaştırmak. Kadınlarımızın, çocuklarımızın ve ailelerimizin psikolojik olarak güçlü olması, toplumumuzun geleceğini de güçlendirir.
Psikososyal Destek Merkezlerimizle hemşehrilerimizin zor zamanlarında yanlarında oluyoruz. Efeler’de kimse kendini yalnız hissetmesin diye var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetler, özellikle ekonomik nedenlerle psikolojik destek almakta zorlanan vatandaşlar için önemli bir sosyal güvence oluşturuyor. Efeler’de kurulan bu iyilik zinciri, dayanışma kültürünü güçlendirirken, ruh sağlığı alanında yerel yönetimlerin rolünü de yeniden gündeme taşıyor.
Yerel Haberler Kayseri’de gaz tankı patlaması: 4 işçi hastaneye kaldırıldı
Yerel Haberler Bakan Şimşek: Enflasyonda aşağı yönlü eğilim sürüyor
Yerel Haberler AK Parti Aksaray, Ramazan’da gönül sofralarını kuruyor
Yerel Haberler Milletvekili Avcı TBMM’de 263 şehit madenciyi andı
Yerel Haberler THY filosundaki uçak sayısı 531’e çıktı
Yerel Haberler Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu 9’uncu kez toplandı
Yerel Haberler Ordu’da bazı ilçelerde okullar tatil
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021