Efekent Pazarı’nda örgü ürünler büyük ilgi görüyor

Yerel Haberler - 29.12.2025 - 8:27

AYDIN (BHA) SELMA AYDIN

Efeler’de yaşayan 45 yaşındaki Reyhan Kayakaganli 15 yılı aşkın süredir örgüyle uğraşıyor. Çocukluktan gelen bir merak ile başlayan bu yolculuk, zamanla hem hobi hem de aileye destek amacıyla profesyonel bir uğraşa dönüştü. Kayakaganli her bir ürününü severek yaptığını vurgulayarak, “Örgü yapmayı çok seviyorum, hep ördüm. Zamanla eşime destek olmak için dışarıda satışa başladım. Önce hediyelik ürünler yapıyordum, sonra internet üzerinden ve pazarda satmaya başladım” dedi.

“ALTIGEN MODEL ÜRÜNLER OLDUKÇA POPÜLER”

Reyhan Kayakaganli pazarda ve internet üzerinden satışa sunduğu ürünlerin geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirtiyor. Patik, babet, terlik, bebek ürünleri ve çantalar en çok talep görenler arasında. Özellikle patik ve babetler, müşteriler tarafından yoğun ilgi görüyor. “Altıgen model ürünler şu aralar oldukça popüler. İsim yazılı özel siparişler de çok talep görüyor,” diyerek pazardaki trendleri özetliyor.

Pazarda yeni olduğunu fakat internet satışında uzun yıllardır aktif olduğunu belirten Kayakaganli, “Pazara daha çok yeniyim. Yaklaşık birkaç aydır pazara geliyorum, ama internetten satış yapmayı uzun zamandır sürdürüyorum” şeklinde konuşuyor.

ÜRÜNLERİN YAPIM SÜRESİ VE FİYATLARI DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

Her ürünün üretim süresi model ve boyuta göre değişiklik gösteriyor. Kayakaganli, küçük bir ayıcık ürününü bir gecede tamamlayabildiğini, babetlerin iki gün sürdüğünü, altıgen modellerin ise yaklaşık bir haftada hazırlandığını söylüyor. Ürünlerin fiyatları da yine model ve boyuta göre değişiyor. Örneğin ayıcıklar pazarda 150 TL civarında satılırken, iki parçalık setler 200 TL’den başlıyor. Büyük boy bayan babetleri ise 400-500 TL arasında değişiyor.

“TABAN MALİYETLERİ DEĞİŞİYOR”

Reyhan Kayakaganli, tüm malzemelerini kendisinin temin ettiğini ve kaliteli ürün kullanımının önemini vurguluyor. Babet yaparken kaliteli ip ve doğru taban seçiminin şart olduğunu belirten Karalar, “Taban maliyetleri değişiyor; örneğin 5 cm kalınlığında tabanların maliyeti çift olarak 75-80 TL, ince tabanlar ise 30 TL” ifadelerine yer verdi.

Kayakaganli, el emeği ürünlerin hazırlanmasında aileden ve çocuklardan zaman ayırmak gerektiğini dile getiriyor. Her ürünün göz nuru olduğunu belirterek şunları söylüyor: “Bu işi yaparken zamanımı ve emeğimi veriyorum. Sonuçta her ürün göz nuru ve emekle ortaya çıkıyor.”

Yerel Haberler Avrupa yaz saatine geçiyor: Saatler bu pazar ileri alınacak

Yerel Haberler Başkentliler Bayramın Tadını Büyükşehir’in parklarında çıkardı

Yerel Haberler Trump’tan İran’a sert uyarı: “Sonuç çok iyi olacak”

Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı coşkusu: Tüm vatandaşlar davetli

Yerel Haberler Malatya’da Genç Girişimcilik Akademisi başlıyor

Yerel Haberler Başkan Gülpınar: “Tüm imkânlarımızı seferber ettik”

Yerel Haberler Bayramda ulaşımda yoğunluk: 12 milyonu aşkın araç geçiş yaptı

Yerel Haberler Başkentliler mesire alanlarında bayramın tadını çıkardı

Yerel Haberler Aksaray Belediyesinde bayramlaşma

Yerel Haberler Galatasaray’dan açıklama: Victor Osimhen ameliyat oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021