Yerel Haberler - 15.11.2025 - 7:09
ANKARA-BHA
Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, ÖSYM tarafından yürütülen TUS, YDUS, DUS ve EUS’un toplamda yılda 7 kez düzenlendiği hatırlatılarak, bu sınavların sonuçlarıyla yılda yaklaşık 20 yerleştirme işlemi gerçekleştirildiği belirtildi. Yerleştirme dönemlerinin yoğun takvim nedeniyle birbirine çakışması, adaylar için ciddi zorluklara yol açan bir unsur olarak öne çıktı.
TUS yılda iki kez yapılmaya devam edecek.
DUS ve YDUS ise artık yılda bir kez gerçekleştirilecek.
Açıklamada, uzmanlık eğitimine alınacak aday sayılarına dair planlamaların, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık insan gücü ihtiyaç analizlerine göre belirlendiği vurgulandı. Sınav sayısındaki değişikliğin, yıllık toplam kontenjanları azaltmayacağı özellikle ifade edildi.
Bakanlık, sınav takviminin ve uygulamaların aday mağduriyeti oluşturmayacak şekilde planlanmaya devam edeceğini de duyurdu.
Yerel Haberler Bakan Fidan, bölgesel gelişmeler için üç ülkeyle temas kurdu
Yerel Haberler Petrol fiyatlarında gerileme
Yerel Haberler Bakan Gürlek duyurdu: e-Avukat uygulaması hizmete alındı
Yerel Haberler Liverpool resmen açıkladı: Salah devri sona eriyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021