DP Beypazarı İlçe Başkanı Enver Atak: “Çiftçi zararına üretim yapıyor”

Yerel Haberler - 15.08.2025 - 12:21

YAŞAR TONBAK/ANKARA-BHA

Demokrat Parti Beypazarı İlçe Başkanı Enver Atak, Beypazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü ziyaret ederek ilçede tarım ürünlerinin genel durumu hakkında bilgi aldı. Atak, yapılan görüşme sonrası çiftçilerin içinde bulunduğu ekonomik koşullara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Çiftçi zararına üretiyor”

Yıl bazında 4 farklı ürünün yetiştirildiği Beypazarı’nda, özellikle sebze, nohut ve havuç üretiminde yaşanan sorunlara değinen Atak, “Çiftçinin durumu gerçekten vahim. Girdilerin bu kadar yüksek olduğu bir ortamda, üretimden kazanç sağlamak neredeyse imkânsız hale gelmiş durumda” dedi.

Kendisi de çiftçi bir aileden geldiğini belirten Atak, havuç üretiminde dönüm başına verimin 6 tonun altına düşmesi durumunda çiftçinin tamamen zarara uğradığını ifade etti. Enver Atak, “Üretimde kullanılan havuç tohumları ise ne yazık ki yerli değil; İsrail menşeili. Artık ülkemizin bir ‘Ata Tohum Bankası’ kurması gerekiyor. Yerli tohum üretimi, gıda bağımsızlığımız açısından hayati önem taşıyor” diye konuştu.

“Buğdayımız bile yabancı”

Bölgedeki hububat üretimi hakkında da bilgi veren Atak, “Görünürde verim bazı yerlerde iyi gibi ama gerçek şu ki, Türkiye’de yerli bir buğday ırkı bile kalmamış durumda. Genellikle Rusya ve Ukrayna menşeili tohumlar kullanılıyor,” dedi.

“Ürün tarlada kaldı, şimdi fiyatlar tavan”

Başkan Atak, yakın geçmişte bazı çiftçilerin ürünlerini para etmediği için tarlada sürmek zorunda kaldığını belirterek, “Geçtiğimiz haftalarda üretici marul para etmediği için tarlayı sürdü. Bugün ise marul piyasada yok ve kasası 200 TL’ye kadar çıkmış durumda. Bu çiftçiyle dalga geçmek değil de nedir?” ifadelerini kullandı.

Raporlar genel başkan Uysal’a iletiliyor

DP Beypazarı İlçe Başkanı Enver Atak, ilçedeki çeşitli sektör ve kurumlara gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında topladığı tüm bilgileri Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a rapor halinde ilettiğini de sözlerine ekledi.

Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak

Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu

Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı

Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak

Yerel Haberler St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlandı

Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu

Yerel Haberler AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021