Yerel Haberler - 12.01.2026 - 10:13
ANKARA – BHA
TED Ankara Koleji öğrencilerinin son dönemde uluslararası yarışmalarda elde ettiği dünya derecelerine yenileri eklendi.
STEM ve Coding Olimpiyatları kapsamında, 25 Ekim-21 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen uluslararası yarışmalar sonucunda dünya çapında ilk ona giren dört lise öğrencisi ülkemizi başarıyla temsil etti.
STEM Olimpiyatları Fen Bilimleri dalında 9.sınıf öğrencisi Ece Gürlevik dünya beşincisi olma başarısını gösterdi. Coding AI Prompt Lab dalında 9. sınıf öğrencisi Mahir Aras Köse dünya üçüncüsü, Arena Battles by CodeCombat dalında ise 10. sınıf öğrencisi Kaan Macit dünya dördüncüsü ve 10. sınıf öğrencisi Kaan Kemal Onganlar ise dünya altıncısı oldu.
Dört öğrenci elde ettikleri başarı hakkında duygu ve düşüncelerini şöyle ifade ettiler: “Akademik düzeyde elde ettiğimiz dünya dereceleri bizleri oldukça gururlandırdı. Hem ülkemizi hem de okulumuzu en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. İlerleyen dönemde daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz. Bu başarıların elde edilmesindeki katkılarından ötürü gerek ailelerimize gerekse öğretmenlerimize içtenlikle teşekkür ederiz.”
Yerel Haberler Yağışlar arttı, barajlardaki doluluk oranı yüzde 81’i aştı
Yerel Haberler Isparta Eğirdir’de otomobilde 2 genç ölü bulundu
Yerel Haberler Süper Lig kulüplerinin yeni sezon bütçe sınırları belli oldu
Yerel Haberler TOKİ’den vatandaşlara sahte site uyarısı
Yerel Haberler Barajlardaki su seviyesi artık her gün açıklanacak
Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret
Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021