Yerel Haberler - 29.04.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, düzenlemenin bu akşam Resmi Gazete’de yayımlanmasının beklendiğini söyledi.
Göktaş, “Yayınlanmasının hemen ardından yürürlüğe girecek. 10 gün içerisinde anneler başvurularını yapabilecekler” dedi. Başvuru sürecine ilişkin detayların bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden paylaşılacağını vurgulayan Göktaş, vatandaşların süreci buradan takip edebileceğini ifade etti.
Bakan Göktaş, Yılmaz Tunç ile yapılan görüşmelere de değinerek, Çocuk Koruma Kanunu’nda yeni düzenlemeler üzerinde çalışıldığını açıkladı. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan olayların bazı yasal boşlukları gündeme getirdiğini belirten Göktaş, Aile Bakanlığı’nın süreçlerde daha aktif rol alacağını söyledi.
Yeni düzenlemeler kapsamında bazı komisyonlarda bakanlığın doğrudan yer almasının planlandığını ifade eden Göktaş, tedbir kararlarından anlık haberdar olunmasının sağlanacağını belirtti. Önleyici politikalara dikkat çeken Göktaş, “Sosyal risk haritası ile henüz bir vaka oluşmadan gerekli tedbirleri almak istiyoruz. Amacımız çocukları her türlü riskten koruyacak mekanizmaları daha güçlü hale getirmek” dedi.
Yerel Haberler İnşaat ve hizmet sektörlerinde üretim yükseldi
Yerel Haberler İstanbul’daki su baskınları için adli soruşturma başlatıldı
Yerel Haberler 58 ilde suç örgütlerine operasyon: 348 şüpheli yakalandı
Yerel Haberler Beypazarı Ticaret Odasında seçim öncesi komite vurgusu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021