Denizli’de ormanlara giriş yasaklanıyor

Yerel Haberler - 22.04.2026 - 0:00

DENİZLİ – BHA 

Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında, Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda, “Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı” gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı; Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle tarafından orman yangınlarıyla mücadele kapasitemiz ve istatistiki bilgiler içeren sunum ile başladı. 

Sorumluluklar tek tek belirlendi

Ardından orman yangınlarının önlenmesi, yangınlara etkin ve hızlı müdahale edilmesi ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin teminat altına alınması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların görev ve sorumlulukları belirlendi.

“Bir kıvılcım, binlerce canı yok edebilir”

Toplantıya ilişkin değerlendirme yapan Vali Köşger, yeşil vatanı korumanın, doğaya sahip çıkmanın ve onu en güzel şekilde gelecek nesillere miras bırakmanın en önemli vazifeler arasında yer aldığına değinerek, “Bir kıvılcım, binlerce canı yok edebilir. Orman yangınlarıyla hayati mücadelemizde, tüm vatandaşlarımızın alınan kararlara uymalarını, bu hususta duyarlı olmalarını önemle rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte alınan yeni kararlar 

Toplantıda alınan kararlar ise şu şekilde: 1 Haziran-31 Ekim 2026 tarihleri arasında; Av Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS) sistemine kayıtlı olan avcılara kendilerine izin verilen günlerde, Denizli Doğa Koruma ve Millî Parklar Müdürlüğünce izin verilen av organizasyonu ile köylerde ikamet eden çobanlar, Orman İdaresine ait her türlü sözleşmeye bağlı çalışan iş sahibi / işçi / köylü hariç olmak üzere vatandaşların ormanlık alanlara giriş-çıkışları yasaklandı.

Alınan kararlar doğrultusunda yangın sezonu boyunca ormanlık alanlarda, resmi olarak tescillenmiş piknik yerleri dışında piknik ve konaklama yapılması yasaklanarak belirlenen piknik alanlarında, ziyaretçilerin saat 20.00–08.00 arasında ateşli piknik yapmaları da engellendi. Ayrıca başta ormanlık alan civarındaki yerler olmak üzere, anız veya bitki örtüsü (tarla, bağ, bahçe, kekik çöpü ve zeytinlik artığı, ot, dal vb.) yakılması kesinlikle yasaklandı.

Yerel Haberler Gümüşlü Mahallesi’nde modern içme suyu altyapısı tamamlandı

Yerel Haberler Başkan Bayram Taşkın: Akpınar Çarşısı hafta başında açılıyor

Yerel Haberler Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası Ege Bölge finali tamamlandı

Yerel Haberler Başkan Genç: En büyük gücümüz gençlerimiz

Yerel Haberler Merkez Bankası faizi yüzde 37’de sabit tuttu

Yerel Haberler Personel korosu yoğun ilgi gördü

Yerel Haberler ATO Başkanı Baran’dan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı…

Yerel Haberler Kars’ta anlamlı program: Gastronomi ve turizm aynı sofrada buluştu

Yerel Haberler Ataşehir Belediyesi’ne rüşvet soruşturması: 19 kişi tutuklandı

Yerel Haberler 23 Nisan’da sinemada çocuklara özel indirimli bilet uygulaması

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021