Aksaray Haberleri - 28.10.2017 - 14:39
CHP Aksaray İl Başkanı Ali Rıza Toprak; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş, uygar ve medeni bir yoldur Cumhuriyet. Özgürlüktür, kurallar çerçevesinde istenildiği gibi yaşamaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluşun vazgeçilmezi ve ülke yönetiminin temelidir. En büyük eserdir, en büyük mirastır Cumhuriyet. Halkın gücüdür, milletin sesidir, tam bağımsızlığın çerçevesidir. Uğruna nice savaşlar verilen, direnişler yapılan istiklal mücadelesinin, tam bağımsızlık savaşının en güzel örneğidir Cumhuriyet.
Azimle aşılmış zorlukların üstüne yüzlere gelen bir parça gülümsemedir. Sarayda çekilmiş sefa üzerine halkın yaşadığı zorlukların son bulmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın verdiği gururun tarif edilemez mutluğudur. Milletimizin en büyük kazancıdır. Çağdaş oluşun simgesi, demokrasinin bir diğer adı ve bizleri çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıran en büyük mirastır. Tam bağımsızlık uğruna verilmiş onca savaşın, dökülmüş onca kanın sonucudur Cumhuriyet.
Egemenlik hakkının kayıtsız şartsız bir şekilde millete ait olduğunu söyleyerek Cumhuriyet rejimini bizlere miras bırakan yüce Atatürk’ün bu eşsiz mirasına kendini bilen bu ülkeyi seven her Türk vatandaşının sahip çıkması gerekmektedir. Çünkü cumhuriyet demek ayrımcılık değil birleştiricilik demektir. Çünkü cumhuriyet demek bağnazlık değil akılcılık demektir. Cumhuriyet laikliktir, Cumhuriyet hukukun üstünlüğüdür. Cumhuriyet alana gelen gençleri elinde flama ve bayraklarla bekletip geri göndermek değildir. Cumhuriyet ara verilecek bir yönetim şekli değildir.
Bu onurlu mücadelede savaş vermiş başta Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, Şehit ve Gazilerimiz olmak üzere emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyorum.
Aksaray Haberleri Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu
Aksaray Haberleri Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat
Aksaray Haberleri Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti
Aksaray Haberleri Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi
Aksaray Haberleri Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci
Aksaray Haberleri Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti
Aksaray Haberleri “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı
Aksaray Haberleri Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı
Aksaray Haberleri Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı
Aksaray Haberleri Ekmek meselesi ATSO gündeminde
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021