Yerel Haberler - 16.09.2025 - 10:48
ANKARA-BHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İsrail’in Gazze’de barış müzakerelerini yürüten heyete yönelik saldırısını uluslararası hukuka aykırı olarak nitelendirdi. Erdoğan, Türkiye’nin Katar ve Filistin’in yanında olduğunu belirtti.
İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde alınan kararları değerlendiren Erdoğan, Türkiye’nin Filistin davasında aktif rol aldığını ve BM Genel Kurulu’nda kabul edilen New York Bildirgesi’nin diplomatik dengeleri değiştirdiğini ifade etti. Erdoğan, Filistin’in Batılı ülkelerce devlet olarak tanınmasının İsrail’i etkileyeceğini söyledi.
Erdoğan, İsrail’in bir dine değil ideolojik bir anlayışa hizmet ettiğini belirterek, Netanyahu’nun Hitler ile ideolojik açıdan benzer olduğunu ve aynı sonu yaşayacağını ifade etti. Ayrıca Alevi vatandaşlara yönelik ayrımcı söylemleri kınadığını açıkladı.
CHP’deki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, partiden ayrılan isimlerin AK Parti’ye katılım sürecini ve yaşanan iç tartışmaları aktardı. Erdoğan, AK Parti’nin güçlü kadrolarla yoluna devam ettiğini söyledi.
Terörsüz Türkiye sürecine dair de açıklama yapan Erdoğan, sürecin kapsamlı bir güvenlik anlayışıyla yürütüldüğünü belirtti. Suriye’de barış ve birlik sağlanması gerektiğini, Libya’da ise Trablus hükümetiyle ilişkilerin sürdüğünü aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sosyal konut projesi ve TOKİ çalışmaları hakkında da bilgi vererek, önümüzdeki ay detayların halkla paylaşılacağını ifade etti.
Yerel Haberler Öğrencilerden “Safahat İzinde Değerler Arayışı”
Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişte: Gram 6 bin 389 lira
Yerel Haberler Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi
Yerel Haberler Antalya’da havacılığın kalbi bu lisede atıyor
Yerel Haberler Yasa dışı bahise 4 ilde operasyon: 28 gözaltı
Yerel Haberler Hande Erçel uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021