CHP Kurultay davasında kritik gün: Beşinci celse yarın görülecek

Yerel Haberler - 14.09.2025 - 10:38

ANKARA – BHA

Kurultay sürecine ilişkin tartışmalar, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve bazı kurultay delegelerinin farklı mahkemelerde açtığı iptal davalarıyla yargıya taşınmıştı. Bu dosyalar, 15 Şubat 2025’te Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde birleştirilmişti.

Yargılama sürecinde bugüne kadar dört duruşma gerçekleştirildi. Dava kapsamında, kurultayda yaşananlara dair iddialar ve belgeler incelenirken; seçim kurulu kayıtları, CHP tüzüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ceza soruşturması dosyaları da mahkemeye sunuldu.

Ceza davası etkili olabilir

Kurultayda “oylamaya hile karıştırıldığı” iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 12 isim hakkında 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istenen iddianame, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Sanıklar arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik gibi isimler de yer alıyor.

Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın benzer suçlamalarla hazırladığı başka bir iddianame de İstanbul 72. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Öte yandan, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde seçilen bazı il yöneticilerinin görevden uzaklaştırılmasına hükmetmişti.

Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi, söz konusu ceza ve hukuk davalarına ait dosyaların da gönderilmesini talep etti. Tüm bu gelişmelerin ardından, kurultayın iptaline ilişkin davada karar süreci yaklaşırken, gözler yarınki celseye çevrildi.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021