Çapan Oflaz: “65 Yaş Üstü Uygulaması Esnafı da Yolcuyu da Zorluyor”

Ana Manşet - 26.12.2025 - 10:37

Çapan Oflaz: “65 Yaş Üstü Uygulaması Esnafı da Yolcuyu da Zorluyor”

Aksaray Minibüscüler, Halk Otobüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkan Adayı Çapan Oflaz, halk otobüslerinde 65 yaş üstü yolcularla ilgili yaşanan sorunlara dikkat çekti. Oflaz, mevcut uygulamanın hem şoför esnafını hem de vatandaşları karşı karşıya getirdiğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

Son dönemde halk otobüslerinde ücretsiz seyahat hakkına sahip 65 yaş üstü yolcularla ilgili sıkıntıların arttığını ifade eden Oflaz, özellikle yoğun saatlerde yaşanan tartışmaların toplu taşımada huzursuzluğa neden olduğunu söyledi. Oflaz, “Şoför esnafımız görevini yapmaya çalışırken vatandaşla karşı karşıya kalıyor. Bu durum ne esnafımıza ne de büyüklerimize yakışıyor” dedi.

Ücretsiz taşıma uygulamasının devlet tarafından karşılanması gereken bir yük olduğunu vurgulayan Oflaz, “Esnafımızın gelir kaybı telafi edilmediği için sorunlar büyüyor. Şoförlerimiz suçlu gibi gösteriliyor ama asıl problem sistemsel” diye konuştu.

Çapan Oflaz, çözüm için yerel yönetimler ve ilgili kurumların ortak bir çalışma yürütmesi gerektiğini belirterek, “65 yaş üstü vatandaşlarımız başımızın tacıdır. Ancak bu uygulama sürdürülebilir hale getirilmezse sorunlar artarak devam eder. Amacımız kimseyi mağdur etmeden adil bir düzen kurulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Oflaz, oda başkanlığına seçilmesi halinde esnafın sorunlarını yetkili mercilere daha güçlü şekilde taşıyacağını ve özellikle ücretsiz taşıma konusunun kalıcı bir çözüme kavuşturulması için mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

Ana Manşet 2026 Dünya Kupası’ndan 13 milyar dolarlık rekor beklentisi

Ana Manşet 21. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali “Kestik baştan çekiyoruz” sloganıyla sinemaseverlerle buluşuyor

Ana Manşet Resmî Gazete’de yayımlandı: 4 ilde vali değişimi

Ana Manşet Çankaya’da Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

Ana Manşet İstanbul Valiliği’nden 1 Mayıs programı açıklaması

Ana Manşet Zayıflama iğnelerine karşı uzman uyarısı: “Doktor kontrolü olmadan kullanılmamalı”

Ana Manşet Çorum, 1 Mayıs’ta Türkiye’nin emek ve adalet meydanı olacak

Ana Manşet Keskin’de öğrencilerden afet bilinç turu

Ana Manşet 1 ve 19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz olacak

Ana Manşet Spor yorumcusu Bahadır Bulut: Her Hikâye Başladığı Yerde Biter

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021