Yerel Haberler - 03.10.2025 - 14:05
Mehmet Bülent ALP / TARBZON-BHA
Trabzon’dan Çanakkale’ye doğru yola çıkan 170 emekli, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nin desteğiyle iki günlük ziyaret sonrası emekliler tarafından Belediye başkanları Genç ve Kaya’ya gönülden teşekkür ettiler.
Geziye katılan N. Alp, Sayın Başkanlar Genç ve Kaya’ya gönülden teşekkür ediyorum. Çanakkale bizim kutsalımızdır; dedelerimizin destansı mücadelesiyle bu topraklar bizlere yurt edindiler. Ben ilk kez gidiyorum bu gezi hem geçmişimizi hem de geleceğimizi daha iyi anlamak için çok önemliydi. Ben buraya 75 yaşında gelebildim, herkesin gelip görmesini arzu ederim. Burada tarihi bir yaşanmışlık var. Ecdadın ne şartlarda bu ülkeyi bize kazandırmak için çarpıştığını resmen yaşıyorsun. Duygularımı ifade etmem mümkün değil dedi.
B. Şirin ise duygu yüklü olduğunu ifade ederek; şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale’de ecdadı yad ettik. Çanakkale’yi anlamak gerek. O günlerde çekilen açıları yüreğinde hissetmektir Çanakkale. Bu gezi bizlere unutulmaz bir hatıra olarak kalacak. Gezi için emek sarf eden Başta Başkanlarımız, Genç, Kaya ve Bayraktar beylere teşekkür ediyorum.
Gezi sonrası gözlemlerini anlatan M.B. Alp ise öncelikle bu organizasyonu hazırlayan ve yöneten Başta Dernek Başkanımız Sayın Burhan Bayraktar ve ekibine, Sayın Ümmügül Çalık hanımefendiye ayrıca rehberimiz Sayın Melike Sarıalioğlu, kaptan şoförlerimiz Sayın Samet ve Murat beylere teşekkür ediyorum. Bu gezi bizlere unutulmaz bir hatıra olarak kalacaktır. Çanakkale Türkiye Cumhuriyetinin önsüzüdür. Çanakkale’nin her karış toprağı ecdat kanıyla yoğrulmuş, kan ile toprağın yoğrulduğu yerdir” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişte: Gram 6 bin 389 lira
Yerel Haberler Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi
Yerel Haberler Yasa dışı bahise 4 ilde operasyon: 28 gözaltı
Yerel Haberler Hande Erçel uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021