Yerel Haberler - 02.12.2025 - 17:35
BURSA-BHA
Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Orkestra Şube Müdürlüğü ve Bursa Planlama Ajansı iş birliğiyle düzenlenen ‘2050 Bursa Rapsodisi Ulusal Beste Yarışması’nın final konseri, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Yerel değerlerden ilham alan ve evrensel müzik dünyasına yeni eserler kazandırmayı amaçlayan yarışmaya, Bursalılar yoğun ilgi gösterdi.
Maestro Rengim Gökmen, Hasan Uçarsu, Oğuzhan Balcı, Özkan Manav ve Cihat Aşkın’dan oluşan jüri tarafından belirlenen dört finalist eserin dünya prömiyeri de sanatseverlerle buluşturuldu. Gecenin sonunda Murat Cem Orhan yönetimindeki Bursa Oda Orkestrası sahne alarak sanatseverlere müzik dolu bir akşam yaşattı. Konserlerin ardından düzenlenen törende yarışmanın kazananları açıklandı. Yarışmada birinci olan Arda İşkol 150.000 TL, ikinci olan Ortaç Aydınoğlu 100.000 TL, üçüncü olan Volkan Laledağı 75.000 TL, mansiyona layık görülen Boran Mert ise 50.000 TL kazandı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i temsilen geceye katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, yarışmanın kent kültürü açısından önemli olduğunu söyledi. 2050 Bursa Vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen beste yarışmasının, genç bestecilere güçlü bir alan açtığını belirten Saldız, yarışmada emeği geçenlere teşekkür ederek kazananları da tebrik etti.
Yerel Haberler Dereboğazı yolu için iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi
Yerel Haberler Sosyal medyada 15 yaş sınırı hazırlığı
Yerel Haberler Dereboğazı ve Döşemealtı’nda can pazarı
Yerel Haberler Beypazarı belediyesi T.S.M Korosu çalışmalara başladı
Yerel Haberler Satılık konut ilanlarına e-Devlet doğrulaması geliyor
Yerel Haberler Beypazarı’nda TYT, AYT ve LGS deneme sınavları düzenlenecek
Yerel Haberler Antalya’daki otobüs faciasında ihmal iddiası
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021