Yerel Haberler - 12.11.2025 - 7:27
ANKARA-BHA
Petrol fiyatlarındaki kısmi gerilemede, ABD’de hükümetin yeniden açılacağına dair beklentilerle azalan belirsizlikler ve küresel arz fazlası endişeleri etkili oldu. ABD Senatosu’nun hükümetin açılmasına yönelik yasa tasarısını onaylamasının ardından, Temsilciler Meclisinin de bugün tasarıyı oylaması bekleniyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın imzasıyla yürürlüğe girmesi halinde, ülke tarihinin en uzun süren yaklaşık 42 günlük hükümet kapanması sona erecek.
Uzmanlara göre hükümetin yeniden açılması, hava yolu taşımacılığındaki aksamaların azalmasıyla yakıt talebini destekleyebilir. Ancak arz fazlası endişeleri fiyatlar üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.
OPEC ve OPEC dışı üreticilerden oluşan OPEC+ grubunun üretim artışı kararı da bu baskıyı güçlendiriyor. Grup, kasım ayındaki toplantısında aralık ayında üretimi günlük 137 bin varil artırma kararı almış, 2026’nın ilk çeyreğinde ise artışlara ara verileceğini açıklamıştı. OPEC+’nın bir sonraki toplantısı 30 Kasım’da yapılacak.
Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’deki zayıf talep ve ABD’nin Rus enerji devleri Rosneft ile Lukoil’e yönelik yaptırımlarının etkisine ilişkin belirsizlikler de fiyatların aşağı yönlü seyrini destekliyor. Analistler, önümüzdeki dönemde arz fazlası riskinin petrol piyasalarında etkisini sürdürebileceğini belirtiyor.
Yerel Haberler DSÖ’den hantavirüs açıklaması: Salgında sona doğru
Yerel Haberler Kars’ta yaz kursları için hazırlıklar başladı
Yerel Haberler AK Parti Sözcüsü Çelik: Soykırım şebekesinin sözde bu kararı, tarihi gerçeklikten uzaktır
Yerel Haberler KETEM mobil tarama aracı yollara çıkıyor
Yerel Haberler Beypazarı Seğmeni Kırgızistan’da Türkiye’yi temsil edecek
Yerel Haberler Antakya Ata Köprüsü yıkılacak
Yerel Haberler Isparta32spor’da yeni başkan Ender Kızıltan
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021