BM plastik kirliliği konferansında ortak metin için anlaşma sağlanamadı

Yerel Haberler - 15.08.2025 - 9:49

ANKARA – BHA

İsviçre’nin Cenevre kentinde 5 Ağustos’tan itibaren gerçekleştirilen Hükümetlerarası Müzakere Komitesinin beşinci oturumunun ikinci bölümü (INC-5.2) bugün tamamlandı. Toplantıda üye ülkeler, ortak metnin içeriğinde anlaşamayınca beklenen uzlaşı elde edilemedi.

UNEP İcra Direktörü Inger Andersen, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Açıkçası istediğimiz noktaya ulaşamadık ancak herkesin anlaşmayı tamamlamak niyetiyle geldiğine inanıyorum” dedi. Andersen, ekonomik zorluklar ve çok taraflı süreçlerdeki karmaşıklıklara dikkat çekerek, önemli siyasi zorlukların yaşandığını ifade etti.

Andersen, sürece rağmen kaydedilen ilerlemeyi de vurguladı: “Kırmızı çizgilerin netleştirilmesinde ve ülkeler arasındaki tartışmalarda ilerleme sağlandı. Bu ilerleme, insanların anlaşma talep etmesi ve önümüzdeki sıkı çalışma sayesinde mümkün oldu. İstediğimiz noktaya varamasak da, herkes anlaşmayı istiyor. Plastik kirliliği durmayacak, bu yüzden çalışmalar devam edecek.”

UNEP, üye devletlerin sürece aktif katılımını desteklemeye devam edeceğini ve deniz ortamı dahil plastik kirliliğinin yönetimi ve azaltılması için programlı destek sağlayacağını açıkladı.

Yerel Haberler Düzcespor gençlerle Giresunspor’u 2-1 mağlup etti

Yerel Haberler Radyo yayıncılığında elektronik ölçümle yeni dönem başladı

Yerel Haberler Yerli ve milli veri merkezi ile kritik veriler daha güvende olacak

Yerel Haberler Louvre Müzesi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

Yerel Haberler Elvan Işık Gezmiş; Bu bütçe halkın bütçesi değil

Yerel Haberler Bozdoğan Belediye Başkanı Özel’den Gülşah Durbay için başsağlığı mesajı

Yerel Haberler Vali Ziya Polat’tan Kars İdare Mahkemesi Başkanı Yonisoğlu’na Veda Programı

Yerel Haberler Murgul Belediyespor 3 puanı 3 golle aldı

Yerel Haberler Vali Ziya Polat, Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki Suni Karlama projesini inceledi

Yerel Haberler Digor’da Badminton heyecanı başladı!

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021