Yerel Haberler - 05.03.2026 - 0:00
YAŞAR YILDIZ / BAYBURT – BHA
Ramazan’ın 14’ünü 15’ine bağlayan gece gerçekleştirilen etkinlik kapsamında belediye ekipleri iftar sonrasında mahalle mahalle dolaşarak çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu. Asırlardır sürdürülen bu gelenekte çocuklar, kapı kapı gezerek şeker, çerez ve farklı atıştırmalıklar toplarken, şehir genelinde renkli ve neşeli görüntüler oluştu. Etkinliğe katılarak çocukların heyecanına ortak olan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, on beşi geleneğinin Türkiye'nin hiç bir yerinde olmadığını söyledi ve Bayburt’un kültürel mirasında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Başkan Memiş, her yıl Ramazan ayında büyük bir coşkuyla kutlanan bu özel gecede çocukların mutluluğuna katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek çocukların yüzündeki tebessümün kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirtti ve bu köklü geleneğin gelecek nesillere aktarılması için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi. Bayburt’ta Ramazan ayına ayrı bir anlam katan On Beşi etkinliği hem çocukların unutulmaz anlar yaşamasına hem de mahalle kültürünün canlı tutulmasına katkı sağlıyor.
Yerel Haberler Keçiören Belediyesi personeline stres yönetimi eğitimi
Yerel Haberler Sosyal medya ilanlarına milyonluk ceza
Yerel Haberler İstanbul’da selden etkilenen esnafa 80 milyon lira destek
Yerel Haberler Taşa işlenen 12 bin yıllık sır: Göbeklitepe
Yerel Haberler Resmî Gazete’de bugün: 18 Ekim 2026 Resmi Gazete kararları
Yerel Haberler Yağışlı haftanın ardından sıcaklıklar artacak mı?
Yerel Haberler Süper Lig’de günün fikstürü: 3 karşılaşma oynanacak
Yerel Haberler Süper Lig’de günün sonuçları: Fenerbahçe’den galibiyet, Galatasaray deplasmanda kazandı
Yerel Haberler Savunma sanayiinde 20 milyar dolarlık sözleşme hedefi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021