Battalgazi’nin genç kâşifleri kültürle buluşuyor

Yerel Haberler - 04.05.2026 - 0:00

MALATYA – BHA 

Battalgazi Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile öğrencilere sadece teorik bilgi değil, aynı zamanda yaşadıkları coğrafyayı daha yakından tanıma imkânı sunuluyor. Derslerde bölgenin binlerce yıllık tarihi, geleneksel sanatlar ve toplumsal hafızayı oluşturan kültürel değerler ele alınıyor.

Proje kapsamında öğrencilere ayrıca tarihi mekânlara ilişkin görseller ve materyaller de sunularak bilgilerin kalıcılığı artırılıyor. Kültür Akademisi ile çocukların kültürel mirasa sahip çıkan, değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. Programın, Battalgazi genelindeki diğer okullarda da yaygınlaştırılarak devam edeceği belirtildi. Öğrenciler, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü başta olmak üzere bölgedeki önemli tarihi alanları tanıyarak adeta birer “kültür elçisi” olma yolunda eğitim alıyor.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021