Batman’ın en uzak köyü hizmet bekliyor: “Yıllardır aynı sözler, hiçbir adım atılmadı”

Yerel Haberler - 05.10.2025 - 13:45

BATMAN – BHA

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı en uzak yerleşimlerden biri olan Yemişli Köyü, yıllardır süren hizmet eksikliği nedeniyle deyim yerindeyse kaderine terk edildi. Altyapıdan sosyal alanlara kadar birçok temel ihtiyacın karşılanmadığını belirten köy sakinleri, yetkililere bir kez daha seslendi.

Köyde uzun süredir çözüm bekleyen başlıca sorunlar arasında bozuk ve kullanışsız sokaklar, içme suyu yetersizliği, aydınlatma eksikliği ve sosyal yaşam alanlarının olmayışı yer alıyor. Defalarca Valilik, Kaymakamlık ve İl Özel İdaresi’ne iletilen taleplerine rağmen hiçbir somut adım atılmadığını söyleyen köylüler, sosyal medya üzerinden fotoğraf ve videolarla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Yetkililerin konuyla ilgili çeşitli temaslarda bulunduğunu ifade eden köy halkı, daha önce köyü ziyaret eden Batman Valisi’nin de sorunları yerinde görmesine rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadığını savunuyor. Köylüler, valinin bu kez bizzat gelip eksiklikleri yerinde tespit etmesini ve hizmetlerin buna göre planlanmasını talep ediyor.

Yemişli sakinlerinden bazıları, köydeki görüşmelerin “dar bakış açıları ve gerçekçi olmayan talepler” nedeniyle sonuçsuz kaldığını belirterek, bu kez somut adımlar atılmadan verilen sözlere inanmayacaklarını dile getirdi.

Yıllardır çözüm bekleyen Yemişli Köyü, altyapı ve yaşam kalitesi açısından Batman’ın en geri kalmış yerleşimlerinden biri olarak öne çıkarken, köylüler yetkililerden artık söz değil, icraat bekliyor.

Yerel Haberler Son kullanma tarihi geçmiş 50 ton tavuk imha edildi

Yerel Haberler İstanbul’da sahte içki operasyonu: 28 bin litre alkol ele geçirildi

Yerel Haberler Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame tamamlandı

Yerel Haberler Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler adliyeye sevk edildi

Yerel Haberler Aksaray Belediyesi yaz spor okulu için start verdi

Yerel Haberler Pitbull saldırısında sahibine 7,5 yıla kadar hapis talebi

Yerel Haberler 20 milyon kişinin verisini çalan hacker çetesi çökertildi

Yerel Haberler LGS’de yeni uygulama: Beslenme paketi için veli onayı şart

Yerel Haberler Tarım Bakanı Yumaklı çocuklarla fidan dikti

Yerel Haberler Karadeniz’de petrol tankerine saldırı iddiası

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021