Batman’a yapay zeka lisesi müjdesi

Yerel Haberler - 02.05.2026 - 0:00

BATMAN – BHA 

Batman, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bir ilke sahne oluyor. Hayırsever Oran ailesi, bölgenin ilk ve tek Yapay Zeka ve Teknoloji Lisesi’ni kente kazandırmak için önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Gültepe Mahallesi’nde inşa edilecek okul, yalnızca bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda bir teknoloji ve inovasyon merkezi olarak tasarlanıyor.

Hayırsever iş insanı Mustafa Oran öncülüğünde başlatılan proje, Oran Polyester Anonim Şirketi’nin desteğiyle yükselecek. 12 derslikli olarak planlanan lise, bölge gençlerini yapay zeka ve ileri teknoloji alanlarında geleceğe hazırlamayı hedefliyor.

Projenin resmi adımı, Batman Valisi Ekrem Canalp’in organize sanayi bölgesindeki makamında düzenlenen protokol töreniyle atıldı. Törende konuşan Vali Canalp, eğitime yapılan bu değerli katkının bölge için tarihi bir adım olduğunu belirterek Oran ailesine teşekkür etti.

İmza törenine ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Müdür Yardımcısı Mustafa Arslan ile birlikte iş insanları Murat Oran, Fırat Oran ve Haşmet Akkuş da katıldı.

Yeni eğitim yatırımıyla birlikte Batman’ın, teknoloji odaklı eğitimde bölgesel bir merkez haline gelmesi ve gençlerin küresel rekabette daha güçlü bir konuma ulaşması hedefleniyor. Bu proje, sadece bir okul değil; aynı zamanda bölgenin geleceğine yapılan stratejik bir yatırım olarak değerlendiriliyor.

Yerel Haberler A Milli Takım, Dünya Kupası’nı ABD galibiyetiyle noktaladı

Yerel Haberler Milletvekilinin karıştığı feci kazada 1 can kaybı

Yerel Haberler Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Yerel Haberler Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Yerel Haberler Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Yerel Haberler Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Yerel Haberler Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Yerel Haberler Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Yerel Haberler “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Yerel Haberler Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021