Yerel Haberler - 03.05.2026 - 0:00
ANTALYA – BHA
Mevsim normallerinin dışına çıkan soğuk hava dalgasıyla birlikte bölgede yer yer 20 santimetreye ulaşan kar yağdı.
Beklenen oldu, Batı Akdeniz’de bahar ortasında kar yağışı etkili oldu. Antalya, Isparta ve Burdur’un yüksek kesimleri gece saatlerinden itibaren beyaza bürünürken, vatandaşlar Mayıs ayında yağan kar karşısında şaşkınlık yaşadı.
Özellikle Toroslar hattında etkisini artıran yağış, yer yer ulaşımı zorlaştırırken, yüksek rakımlı bölgelerde kar kalınlığının 20 santimetreye yaklaştığı bildirildi. Sabah saatlerinde ortaya çıkan manzara ise adeta kış aylarını aratmadı.
Yurt genelinde de benzer bir tablo yaşandı. İç ve Batı Anadolu’nun birçok ilinde yüksek kesimler karla kaplanırken, Uludağ, Kartepe ve Kartalkaya’da yoğun yağışla birlikte kar kalınlığı hızla arttı.
Meteoroloji yetkilileri, mevsim normallerinin altındaki sıcaklıkların birkaç gün daha etkisini sürdüreceğini belirtirken, bu yağışların su kaynakları açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Uzmanlar, “son beyaz rahmet” olarak nitelendirilen bu karın erimesiyle birlikte baraj doluluk oranlarında ciddi artış yaşanabileceğini ifade etti.
Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Yerel Haberler Erzurum Lisesi’nde Nene Hatun’un kahramanlığı anlatıldı
Yerel Haberler DSÖ’den Ebola uyarısı: “Aşı için 9 ay gerekebilir”
Yerel Haberler Rize Valisi Baydaş: “Rize OSB’nin 2. etap genişleme alanında %100 doluluk oranına ulaşılmıştır”
Yerel Haberler Malatya’da spora emek veren isimlere vefa gecesi
Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: ”Trump ve fırtına öncesi sessizlik söylemi neyi ifade ediyor?”
Yerel Haberler Vincenzo Montella’dan Hakan ve Kenan açıklaması
Yerel Haberler Arslantepe Yarı Maratonu’nun protokolü imzalandı
Yerel Haberler Fenerbahçe’ye Premier Lig’den Fransız golcü iddiası
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021