Yerel Haberler - 05.08.2025 - 19:36
BALIKESİR-BHA
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, Savaştepe’nin Sarıbeyler Mahallesi Kapıdere mevkiinde yıllardır beklenen içme suyu hattı yapımına başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın liderliğinde bölgenin önemli bir ihtiyacını gideren ekipler, mahalle sakinlerinin taşıma su çilesini de bitiriyor.
Sürdürülebilir ve sağlıklı su yönetimi için 20 ilçede çalışmalarını sürdüren Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, Savaştepe’nin Sarıbeyler Mahallesi’nde yıllardır süren susuzluk sorununu çözmek için Kapıdere mevkiinde 1.000 metrelik yeni içme suyu şebeke hattı imalatına başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın halkçı belediyecilik anlayışı doğrultusunda hizmetlerini sürdüren BASKİ, vatandaşların yarım asrı aşan susuzluk sorununu gidermek için önemli bir çalışmayı hayata geçirdi.
Bugüne kadar hiç içme suyu şebeke hattı bulunmayan bölgede uzun yıllardır beklenen içme suyu hattı, BASKİ’nin girişimleriyle tamamlandı. Daha önce taşıma suyla ihtiyaçlarını gideren ve sondajların yetersiz kaldığı Sarıbeyler Mahallesi’nin Kapıdere mevkiinde BASKİ ekiplerinin çalışmalarıyla projelendirilen 1.000 metrelik içme suyu şebeke hattı imalatına başlandı. Kısa sürede bitirilmesi hedeflenen çalışmalarla birlikte mahalle sakinlerinin su sorununun da kalıcı bir çözüme kavuşması hedefleniyor.
Mahallelerinde yaşanan su sorunun Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın sayesinde çözüme kavuştuğunu söyleyen Sarıbeyler Mahalle Muhtarı Dilaver Süngü, “Yetersiz altyapı ve meydana gelen patlaklar nedeniyle mahallemizde sürekli su kesintileri yaşıyorduk. Yapılan bu çalışma sayesinde artık bu sorunlar tarihe karıştı. Bu konuda bizden desteğini esirgemeyen başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
Mahalle sakinleri, su sorununun çözülmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirirken, “Yıllardır taşıma suyla idare ediyorduk. Müracaat ettik, sesimizi duydular. Ahmet Başkanımıza ve BASKİ Genel Müdürümüze teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandılar.
Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu
Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı
Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak
Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu
Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021