“Başkentte engel yok, şenlik var!” mottosuyla festival başladı

Yerel Haberler - 11.05.2026 - 0:00

ANKARA – BHA 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Ankara Kent Konseyi (AKK) iş birliğiyle düzenlenen “2. Engelsiz Ankara Festivali”, Gençlik Parkı’nda başladı. “Başkent’te Engel Yok, Şenlik Var” mottosuyla gerçekleştirilen festivalde, engelli bireylerin sosyal yaşamda daha görünür ve etkin olması hedefleniyor.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen festivalde, konserler, dans gösterileri, eğlenceli atölyeler ve bilgilendirme stantları Başkentlilerle buluşuyor. Festival alanında her yaştan ziyaretçi hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de farkındalık kazanıyor.

Işık: “Engelleri zihinlerden kaldırıyorlar”

Festivalin açılış programına, ABB Meclis Birinci Başkan Vekili Ertan Işık, ABB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Mesut Halıcı, Ankara Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Yıldıray Çınar, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Murat Aslanhan, Gökyüzü Vakfı Başkan Yardımcısı Didem Coral İncili ile çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş katıldı. 

Festivalin açılışında konuşan ABB Meclis Birinci Başkan Vekili Ertan Işık engelli bireylerin üretkenliğine dikkat çekerek, “Ben buradaki insanları beyinlerdeki ve zihinlerdeki engelleri kaldıran insanlar olarak görüyorum. Biraz önce gittiğim bir stantta yapılan el emeklerini gördüğümde bu el emeklerinin yüzde 10’unu dahi bizim yapamayacağımızı, yeteneklerini sergilediklerini gördüm” ifadelerini kullandı. 

Engelleri aşan belediyecilik 

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Mesut Halıcı ise ABB’ninn engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Başladığımız bu serüven, bir yılın sonunda Allah’a şükürler olsun ki Türkiye’de daire başkanlığı olarak ilklerin altına imza atmamızı da beraberinde getirdi. Bu ilklerin altına imza atmanın arkasında tabii ki bir Mansur Yavaş belediyeciliği örneği, bir irade vardır. Bir engelliye, yaşlıya, bu millete olan sevda vardır, özlem vardır, hasret vardır” dedi.

“Biz olmadan bu şehir eksik kalır”

Ankara Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Yıldıray Çınar da engelli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada umutlarımızı büyütüyoruz, bugün burada ‘Biz de varız’ demiyoruz, “Biz olmadan bu şehir eksik kalır’ diyoruz. Engelli bireyler sadece yardım bekleyen insanlar değildir; bu ülkenin çalışanıdır, üretenidir, sanatçısıdır, öğretmenidir, memurudur, öğrencisidir, annesidir, babasıdır. Kısacası hayatın tam merkezindedir. İşte bugün burada, bu sahnede, bu festival alanı, bu birliktelik tam da bunun göstergesidir. Biz Ankara’nın kalbinden Türkiye’ye sesleniyoruz; artık erişilebilirlik bir lütuf değil, temel insan hakkıdır.”  

Festival 16 Mayıs’a kadar sürecek 

Festivale katılan engelli bireyler de sosyalleşebilmenin yaşattığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi:

-Erdal Atay: “Bizlere böyle güzel anlamlı günlerde değer veren, hizmet veren Mansur Başkan’ımıza ve bütün ekibine yürekten teşekkür ediyorum. Hava çok güzel eğleniyoruz şimdilik mutluyuz.”

-Murat Ulusoy: “Engellilerin yaşamının düzelmesi, hayat şartlarının düzelmesi hepsi çok güzel şeyler. Etkinlik çok güzel.”

 

Gençlik Parkı’nda düzenlenen “2. Engelsiz Ankara Festivali” 16 Mayıs tarihine kadar çeşitli etkinliklerle Başkentlileri ağırlamaya devam edecek.

Yerel Haberler PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Yerel Haberler Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Yerel Haberler Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Yerel Haberler Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Yerel Haberler Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Yerel Haberler Adalet Bakanlığı’na yeni personel alımı yapılacak

Yerel Haberler Manisa Büyükşehir Belediyesi danışmanına gözaltı

Yerel Haberler Arapgir’de gönüllere dokunan buluşma

Yerel Haberler Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı

Yerel Haberler Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021