Başkandan Akademisyenler Onuruna Yemek

Aksaray Haberleri - 30.04.2015 - 15:03

Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi ve Aksaray Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Medeniyetimizin Şafağında Yunus Emre” konulu sempozyuma katılan Akademisyenlere ve bilim insanlarına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından teşekkür yemeği düzenlendi.

Somuncu Baba Sofrasında düzenlenen programa Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, yerli yabancı Akademisyenler ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğretim görevlisi katıldı.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, “Biz Yunus Emre’nin Aksaray ve civarında yaşamış bir insan olduğuna inanan, okudukları ile düşünceleriyle, tartışmalarıyla bu noktaya gelmiş konunun uzmanlarını Aksaray’a kadar getirdik. İki gün boyunca bu tezi işliyorlar. Bundan sonra yedi düvele bu tezi duyurmayı hep beraber yapacağız. Sayın Başkanımıza bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yazgı ise “ Valilik, Belediye ve Üniversite beraber ortak çalıştığımız zaman güzel projelere imza atılacağını gördük. İki gün boyunca yapılan toplantıların verimli ve hayırlı olacağına inanıyorum. Sonuçta ortaya çıkan konuşmalarda inşallah kitaplaştırılarak hem sizlere iletilecek hem de bizlerin arşivlerinde yer alacak. Amacımız Yunus Emre’nin bilimsel olarak nerede olduğunu nerede yaşadığını ortaya koymak. Onun yazmış olduğu şiirleri anlayarak hayatımıza bir nebze katabilirsek bize ne mutlu. Esas hedefimiz budur.” Şeklinde konuştu.

Yemek sonrası Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Rektör Acar, “Medeniyetimizin Şafağında Yunus Emre” konulu sempozyuma katılan Akademisyenlere, bilim insanlarına ve katkı sağlayan diğer görevlilere çeşitli hediyeler verdiler.

Aksaray Haberleri Çiftçilere 255,4 milyon liralık tarımsal destek ödemesi bugün hesaplara yatırılıyor

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Antalya’da

Aksaray Haberleri Itso’da Azerbaycan yatırım fırsatları tanıtıldı

Aksaray Haberleri BIST 100 endeksi günü rekor seviyeden kapattı

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat, 17 üniversitenin rektöründen oluşan heyeti kabul etti

Aksaray Haberleri Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi için asıl ve yedek adaylar açıklandı

Aksaray Haberleri KİT ve özelleştirme kapsamındaki kuruluşlarda istihdam 96 bini aştı

Aksaray Haberleri Bakan Uraloğlu: Bölünmüş yol ağını 30 bin kilometreye ulaştırdık

Aksaray Haberleri Fenerbahçe, Dominik Livakovic’in kiralandığını açıkladı

Aksaray Haberleri Aksaray Türkiye’nin Altın Zengini İlleri Arasında

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021