Başkan Yazgı, Mesaiye Kalan İmar Personelini Ziyaret Etti

Aksaray Haberleri - 25.09.2017 - 14:10

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 1 Ekim tarihinde değişecek olan İmar Kanunu nedeniyle mesaiye kalan Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelini ziyaret etti. Başkan Yazgı, feragat göstererek mesaiye kalan personellerine teşekkür etti.

1 Ekim tarihinde uygulamaya başlayacak “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” öncesinde imar personeli, fazla mesai yaparak mevcut yönetmeliğe göre müracaatı olan yapı sahiplerinin proje ve eklerini inceleyip ruhsatlandırmaya çalışıyor.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “Bilindiği üzere; 3 Temmuz 2017 tarih ve 30113 sayılı resmi gazetede yayınlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliği 01.10.2017 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Bu bağlamda; Belediyemiz imar ve şehircilik müdürlüğü teknik personelleri bu sürecin en hızlı şekilde atlatılabilmesi için yoğun bir mesai yapmakta olup, mevcut yönetmeliğe göre müracaatı olan yapı sahiplerinin proje ve eklerini özverili şekilde inceleyip ruhsatlandırmaya çalışmaktadırlar.

Yürürlükte olan planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre proje ve eklerin eksiksiz bir şekilde hazırlayan yapı sahipleri 01.10.2017 tarihinde yürürlüğe girecek planlı alanlar tip imar yönetmeliğin ’den bir hak mağduriyeti yaşanmaması adına çalışmalarımız devam etmektedir” denildi.

Aksaray Haberleri Efeler’de Dijital Gençlik Merkezi eğitimleri başladı

Aksaray Haberleri Isparta kışa hazırlanıyor: Tedbirler masada

Aksaray Haberleri Aydın’ın veteriner hekimleri Köşk’te buluştu

Aksaray Haberleri Ankara, “Unesco öğrenen şehirler küresel ağı”na resmen kabul edildi

Aksaray Haberleri Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Aksaray Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Aksaray Haberleri Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Aksaray Haberleri Hizmetin gücü filoya yansıyor

Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Aksaray Haberleri ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021