Yerel Haberler - 29.04.2026 - 0:00
HAKAN BAKAR / SİVAS – BHA
Türkiye genelinde 25 olan komando tugay sayısının 40’a çıkarılacağını ifade eden Başkan Haral, yetkili merçilere seslenerek bu konuya karşı harekete geçmeye davet etti.
Başkan Haral, “Milli Savunma Bakanlığı sayısı 25 olan komando tugayını 40 ‘a çıkaracağını açıkladı. Yani ülkemizde 15 yeni komando tugayı daha kurulacak. Ama bu tugayların hangi illerde kurulacağı netlik kazammış değil. Bir komando tugayının yaklaşık 3000 ile 3500 kişilik personelden oluşacağı ifade ediliyor. Bu komando tugaylarından birinin Sivas’ta kurulması şehrin ekonomisine her alanda katkı sunacaktır. İrili ufaklı bir çok iş koluna canlılık katacaktır. Kurulacak tugayın lojistik ihtiyaçlarının da bir kısmı yine Sivas’tan karşılanacaktır. Yeme içme sektöründen konaklamaya, otobüs firmalarından irili ufaklı birçok esnafa kadar fayda sağlayacak bu komando tugaylarından birinin Sivas’a kurulması için şehrin tüm bileşenleri gayret göstermelidir. Askeri dikimevi ve Askeri hastanesi elinden alınmış bir il olarak bu hatanın telafisi için bu komando tugaylarından biri mutlaka Sivas’a getirilmelidir. Tüm Millet vekillerimiz siyasi partilerimiz ticaret ve esnaf odalarımız ve sivil toplum örgütlerimizin bu meseleye sahip çıkması elzemdir.” ifadelerine yer verdi.
Yerel Haberler Sivas TSO seçimlerinde MÜSİAD Sivas üyelerinden 17 aday
Yerel Haberler Cüneyd Altıparmak yazdı: Çocuklar için sosyal medyada yeni dönem, sigara satışında kimlik doğrulaması ve güvenli internet medyası
Yerel Haberler Giresun şehir içinde bakım onarım çalışmalarına devam
Yerel Haberler Ordu Ünye’nin tarihi mirası yeniden hayat buluyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021