Yerel Haberler - 15.08.2025 - 11:49
BALIKESİR-BHA
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, 10 Ağustos’ta meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede devam eden sismik hareketlilik bugün de etkisini gösterdi. Saat 12.06’da 4,0 büyüklüğünde, ardından 13.13’te 4,3 büyüklüğünde iki ayrı deprem kaydedildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, ilk sarsıntı yerin 10 kilometre, ikinci sarsıntı ise 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremler, ilçe merkezi ve çevre mahallelerde hissedilirken, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi.
10 Ağustos Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede yüzlerce artçı sarsıntı kaydedildi. O depremde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 29 kişi ise yaralanmıştı.
Depremde 1 bina ile 15 yapı (12’si metruk) yıkılırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, bölgede yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgi vermişti.
“Sındırgı’da 675 konut, 70 iş yeri, 86 ahır ve depo olmak üzere toplam 831 bağımsız bölüm ağır hasarlı veya yıkık durumdadır,” diyen Bakan Kurum, bölgedeki yeniden yapılandırma çalışmalarının hızla başlatılacağını vurgulamıştı.
Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak
Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu
Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı
Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak
Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu
Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz
Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021