Yerel Haberler - 11.03.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, APP plaka kullanımına ilişkin cezai yaptırımlar, Karayolları Trafik Kanunu’nun 23. maddesinde düzenlenen “yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takmak” fiiline bağlı olarak artırılan idari para cezalarını kapsıyordu. Plaka değişim işlemlerinde yaşanan yoğunluk ve kuyruklar üzerine Bakan Çiftçi’nin talimatıyla denetimler 1 Nisan 2026’ya kadar rehberlik ve bilgilendirme amacıyla sürdürülecek.
Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalar, kanun standardına uymasa bile cezai işleme tabi tutulmayacak. Vatandaşlar, plakayı aldıktan sonra ekleme veya değişiklik yaparsa 4 bin lira idari para cezası uygulanacak.
TŞOF dışında yetkisiz olarak basılan veya sahte plakaları kullanan araç sahipleri için ise 140 bin lira idari para cezası uygulanması sürüyor. Yetkililer, bu düzenlemenin kamu düzeni, güvenlik ve başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör suçlarıyla mücadele açısından kritik önemde olduğunu vurguladı.
Yerel Haberler Çay demleme teknolojilerinin güçlü markası Ateşe Makine, IBAKTECH 2026’da göz doldurdu
Yerel Haberler Başkan Saruhan, yağmur altında takımını uğurladı
Yerel Haberler Sel felaketinin yaşandığı 3 il için 40 milyon TL’lik kaynak
Yerel Haberler ÖSYM’den adaylara hafta sonu sınavı duyurusu
Yerel Haberler AKK’de engelli bireyler için sanatın gücü konuşuldu
Yerel Haberler RTÜK, EPRA toplantısında medyaya güven ve çocukların dijital ortamda korunması konularını ele aldı
Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler güreşle spora kazandırılıyor
Yerel Haberler İstanbul Anadolu Yakası için turuncu kodlu yağış uyarısı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021