Bakan Işıkhan: İşsizlik 35 aydır tek hanede

Yerel Haberler - 29.04.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme sürecini sürdürdüğünü vurguladı.

Mart ayında işsiz sayısının bir önceki aya göre 96 bin kişi azalarak 2 milyon 873 bine düştüğünü belirten Işıkhan, işsizlik oranının da 0,3 puanlık gerilemeyle yüzde 8,1 seviyesine indiğini ifade etti. İstihdam verilerine de değinen Işıkhan, istihdam edilen kişi sayısının 226 bin artışla 32 milyon 425 bine yükseldiğini kaydetti. Aynı dönemde istihdam oranı da 0,3 puan artarak yüzde 48,5 oldu.

İşgücünün ise 129 bin kişi artarak 35 milyon 298 bine ulaştığını belirten Işıkhan, işgücüne katılma oranının da yüzde 52,8 seviyesine çıktığını aktardı.

Kadın ve genç istihdamına dikkat çekti

Kadınlar ve gençlere yönelik istihdam politikalarının olumlu sonuçlar verdiğini vurgulayan Bakan Işıkhan, kadınlarda işsizlik oranının bir önceki aya göre 0,8 puan azaldığını söyledi.

Genç nüfusta işsizlik oranının da 0,5 puan gerileyerek yüzde 15,3 seviyesine düştüğünü belirten Işıkhan, istihdamdaki artışın Türkiye ekonomisini güçlendirdiğini ifade etti.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021