Yerel Haberler - 07.01.2026 - 10:45
ANKARA-BHA
AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Göktaş, doğum izninin artırılmasına yönelik çalışmanın tamamlandığını söyledi.
Düzenlemenin Meclis’e ne zaman geleceğine ilişkin soruya Göktaş, sürecin Meclis’in çalışma usulüne uygun yürütüleceğini belirterek, “İnşallah en yakın zamanda önümüzdeki haftalarda önce tabii komisyona, akabinde de Genel Kurul’a gelmesini öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bakan Göktaş, bakanlık olarak doğum izninin 16 haftadan 24 haftaya çıkarılmasını önerdiklerini belirterek, mevcut uygulamaya ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Doğum öncesi 8 haftanın, annelerimiz isterse 6 haftasını doğum sonrasına ekleyerek süreci bu şekilde tamamlayacağız. Mevcutta izinde olanlar da otomatik olarak bu düzenlemeden, aynı haftalar kapsamında yararlanacak.”
15 yaş altı çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin soruya da yanıt veren Göktaş, bu düzenlemenin de aynı paket içinde yer almasının öngörüldüğünü söyledi. Göktaş, “Milletvekillerimiz tarafından çalışma tamamlandıktan sonra teklif olarak Meclis Başkanlığı’na sunulacak, ilgili komisyon görüşmelerinin ardından Genel Kurul’a gelecektir.” dedi.
Yaklaşık 1,5 yıldır sosyal medya düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Göktaş, dünyadaki örneklere dikkat çekti. Avustralya’nın 16 yaş altı için ilk yasaklayan ülke olduğunu hatırlatan Göktaş, Avrupa’da birçok ülkenin benzer düzenlemeleri hayata geçirdiğini, İngiltere ve ABD’de bazı eyaletlerin de konuyu gündemine aldığını söyledi.
Göktaş, “Çocuklarımız sosyal medyada fiziksel, psikolojik ve zihinsel gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek pek çok içerikle karşı karşıya kalabiliyor. Bu nedenle sosyal medya yapımcılarına yükümlülükler getiriyoruz. Onların da çocuklarımızı korumak adına önlem almalarını öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Kars’ta ‘bahar konseri’ okul saldırıları nedeniyle iptal
Yerel Haberler UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalistler belli oldu
Yerel Haberler Türkiye’nin petrol ithalatı şubat ayında geriledi
Yerel Haberler Mete Bahadır Yılmaz; birlikte güçlüyüz birlikte başaracağız
Yerel Haberler Narin Güran davasında hüküm açıklandı
Yerel Haberler Giresun’a rekor yatırım
Yerel Haberler Okul çevrelerinde güvenlik önlemleri artırılıyor
Yerel Haberler ABD, Suriye’deki Kasrek üssünden çekildi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021