Yerel Haberler - 11.09.2025 - 8:59
ANKARA – BHA
İzmir ve Ankara’da gerçekleşen olaylara değinen Bahçeli, “İzmir Balçova’da bir polis karakoluna uzun namlulu silahla saldıran, 16 yaşındaki bir terörist ile Ankara Pursaklar’da 15 yaşında bir gencin işlediği cinayet, hepimizi alarma geçirmelidir. Çocuktan katil olmayacağı gibi, katil veya teröristin çocuk olarak tanımlanması yanlıştır. Suç işleyenlerin, bunu azmettirenlerin, ihmal ve kayıtsızlık gösterenlerin gözünün yaşına bakılmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, çocuk ve suç ilişkisinin sistemli bir propaganda aracı hâline getirildiğine dikkat çekerek, çocukların masumiyetinin korunması gerektiğini belirtti. “Meriyetteki kanun hükümleri, reşit olmayan çocuklarla ilgili düzenlemeleri detaylı şekilde içeriyor. Çocukları suça sürükleyen sosyal, ekonomik ve psikolojik faktörlerin objektif şekilde analiz edilmesi acil bir gerekliliktir” dedi.
Ayrıca çocukların geleceğimiz olduğunu vurgulayan Bahçeli, suçla mücadelede ailelerin ve toplumun rolüne işaret etti: “Anne ve babalar başta olmak üzere, çocukların temiz ahlaklı ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi sorumluluğu hepimize aittir. Çocukların yalnızlığa ve yozlaşmaya sürüklenmesine yol açan ailevi ve çevresel zafiyetler dikkatle ele alınmalıdır.”
Bahçeli, açıklamasını, çocukların istismarının yakın ve ciddi bir tehdit oluşturduğunu hatırlatarak sonlandırdı.
Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu
Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli
Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı
Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı
Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021