Yerel Haberler - 03.12.2025 - 6:17
ANKARA-BHA
Bahçeli, Türkiye’nin terörle mücadelesinde taviz verilmeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Şehit ailelerimiz kaygılanmasın, gazilerimiz korkuya kapılmasın. Pazarlık içinde değiliz, al-ver sürecine tamamen kapalıyız. Türkiye’nin egemenlik hukukunu ve Cumhuriyet’in kuruluş felsefesini zafiyete uğratacak hiçbir yanlışın içinde Cumhur İttifakı olarak yer almayız, alamayız.”
Süreci provoke etmeye çalışan çevrelerin olduğunu söyleyen Bahçeli, millete bu söylemlere itibar etmeme çağrısı yaptı. “Terörsüz Türkiye hedefini zehirleme arayışında olanlara milletimiz kulak asmayacaktır. Kim ki terörsüz Türkiye’den rahatsızsa bir karanlık, bir kurnazlık ve bir kumpas içindedir.” dedi.
Bahçeli, terörün en ağır bedelini Kürt vatandaşların ödediğini belirterek devletin hem güçlü hem de şefkatli olduğunu ifade etti: “Kürt kardeşlerimin terörle uzaktan yakından bağlantısı yoktur. Suça karışmamış, silahlı eylemde bulunmamış kim varsa gelip ailesiyle kucaklaşmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti haşmetlidir ama aynı zamanda şefkatlidir. Bir tek insanımızı dahi kaybetmeye tahammülümüz yoktur.”
Bahçeli, terör örgütü PKK’nın Mayıs ayında silah bıraktığını, ancak Suriye’nin kuzeydoğusundaki SDG/YPG’nin aynı adımı atmaktan uzak durduğunu söyledi. “PKK 12 Mayıs’ta silah bırakmış, örgütsel varlığını lağvetmiştir. Ancak SDG/YPG 27 Şubat’taki İmralı çağrısına ve Şam yönetimiyle imzaladıkları 10 Mart mutabakatına uymamıştır. Bu mutabakata mutlaka riayet edilmelidir.” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, Terörsüz Türkiye hedefine ulaşılması halinde kazananın Türkiye ve Türk milleti olacağını vurgulayarak kararlılığın süreceğini belirtti.
Yerel Haberler Beypazarı Belediye başkanı Dr. Özer Kasap: İlçede toplumun tüm kesimleriyle ortak hareket edeceğiz
Yerel Haberler Samsun’da zincirleme kaza: 19 kişi yaralandı
Yerel Haberler İsparta’da kaza yapan gençler Burdur’da defnedildi
Yerel Haberler Ankara barajlarında doluluk oranı geriledi
Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı kutlandı
Yerel Haberler AYM denetiminde 3 partiye suç duyurusu kararı
Yerel Haberler Türkiye – Romanya maçına Fransız hakem
Yerel Haberler Yurt genelinde yağışlı hava etkisini devam ettirecek
Yerel Haberler “Çanakkale’de yapılamaz” denilen ameliyat ile hayata tutundu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021