Yerel Haberler - 07.10.2025 - 14:30
YAŞAR TONBAK / ANKARA-BHA
Programa, Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanı Faruk Çetin, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Arif Doğangüzel, Beypazarı İlçe Temsilcisi Kamil Yılmaz, Ankara 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karakoca, Ayaş İlçe Temsilcisi İlyaz Tüfekçi, Nallıhan İlçe Temsilcisi Yakup Akın, Güdül İlçe Temsilcisi Yahya Çobanoğlu ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen etkinlik, camilerin toplumsal birleştirici rolünü ve din görevlilerinin fedakâr hizmetlerini vurgulamayı amaçladı.
Gazze ve Filistin halkı dualar yapıldı
Etkinlikte, Gazze’de yaşanan insani drama dikkat çekildi. Katılımcılar, Filistin halkı için dua ederek, birlik ve dayanışma mesajları verdi. Bağımsız Diyanet-Sen’in akademi ve hukuk alanındaki çalışmaları da programda öne çıkan konulardan oldu. Sendika, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu çerçevesinde yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi paylaşarak, toplu sözleşme süreçleri, sendikal haklar ve din görevlilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yapılan çalışmaları aktardı.
Sendika olarak, Din görevlilerimizin haklarını korumaya çalışıyoruz
Bağımsız Diyanet-Sen Genel Başkanı Faruk Çetin, programda yaptığı konuşmada, sendikanın din görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirme konusundaki kararlılığını vurguladı.
Çetin, “Camilerimiz, milletimizin manevi buluşma noktalarıdır. Din görevlilerimiz, bu kutsal mekanların ruhunu yaşatan değerli insanlardır. Onların haklarını savunmak, bizim öncelikli görevimizdir” dedi.
Program, vefat eden din görevlileri için okunan dualar ve iyi dileklerle sona erdi. Bağımsız Diyanet-Sen, bu tür etkinliklerin ülke genelinde devam edeceğini ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ruhuna uygun faaliyetlerin artarak süreceğini belirtti. Etkinlik, sendikanın din görevlilerine verdiği önemi ve toplumsal dayanışmayı güçlendirme çabasını bir kez daha ortaya koydu.
Yerel Haberler Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame tamamlandı
Yerel Haberler Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler adliyeye sevk edildi
Yerel Haberler Aksaray Belediyesi yaz spor okulu için start verdi
Yerel Haberler Pitbull saldırısında sahibine 7,5 yıla kadar hapis talebi
Yerel Haberler 20 milyon kişinin verisini çalan hacker çetesi çökertildi
Yerel Haberler LGS’de yeni uygulama: Beslenme paketi için veli onayı şart
Yerel Haberler Tarım Bakanı Yumaklı çocuklarla fidan dikti
Yerel Haberler Karadeniz’de petrol tankerine saldırı iddiası
Yerel Haberler Bursa’da barajlar yeniden doldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021